Næring

Næringsvirksomheten på Forus står for en femtedel av norsk verdiskaping, det er ikke uten grunn at vi kaller det Norges viktigste næringsområde.

Scroll
 
Scroll
 
Forus er sentrum for banebrytende innovasjon og forretningsutvikling innen landets viktigste næringer.
Her finner du flere av landets raskest voksende teknologiselskaper som driver fremtidens verdiskaping.
Det er ikke tilfeldig at Forus er Norges største næringsområde. Klyngemiljøer gir nettverkseffekter.

Energi

Forus er sentrum for Norges viktigste næring, olje og gass. Operatørene og leverandørene spiller fortsatt en svært viktig rolle for norsk verdiskaping og på Forus ser vi effektene av nettverk og kunnskapsdrevet teknologiutvikling.  

Samtidig er energi-sektoren også representert av banebrytende innovasjon innen fornybar. Erfaringen og kunnskapen fra norsk olje- og gassvirksomhet overføres til nye satsingsområder som batteri, havvind og grønt hydrogen.  

Industri

Industri og produksjon er selve grunnlaget for Forus. I over 50 år har industrien etablert seg her og dannet det som i dag er Norges største sammenhengende næringsområde. Her finner du leverandører innen landets viktigste næringer.  

Kombinasjonsbygg huser fagarbeidere og kunnskapsarbeidere som jobber side om side. Her foregår innovasjon og teknologiutvikling for fremtidens industri og kompetanse – det er dette som gjør Forus unikt.  
 

Mobilitet

Forus og Stavanger-regionen er landets ledende innen mobilitet. Utdelingene av Mobilitetsprisen 2019 til Stavanger kommune og Kollektivprisen 2020 til Kolumbus, vitner om de innovative og smarte løsningene som utvikles her.

Den prisvinnende mobilitetsordningen HjemJobbHjem er regionens kollektive satsing for å redusere personbiltrafikken og skape et bredt mobilitetstilbud.

Mobilitetsselskaper som Kolumbus, YAGO og Podbike revolusjonerer hvordan vi forflytter oss. I tillegg til en teknologidrevet utvikling av det eksisterende kollektivtilbudet, foregår det banebrytende innovasjon for autonome kjøretøy på Forus.  

Varehandel

Med sin sentrale plassering og størrelse, er Forus blitt et sentrum for handel. Her finner du store kjøpesentre og varehus som dekker hele spekteret innen detaljhandelen. Ikke bare skaper dette et unikt tilbud for forbrukeren, men det skaper flere tusen arbeidsplasser også. 

I de mange hundre butikkene og varehusene jobber det tusenvis av dyktige fagfolk som gir gode kundeopplevelser til sine besøkende. Handelstilbudet på Forus er ikke bare for dem som bor eller jobber her, men også for dem som kommer langveisfra for å handle. 

Prosjekter

Et resultat av den delte kunnskapen i nettverket på Forus, er at det oppstår spennende samarbeidsprosjekter.
Her kommer virksomheter sammen for å utvikle fremtidens løsninger.

Nyheter

Næring
Forus er i siget!
Næring
Kumelk fra gjær
Næring, Livsstil
Elbilladere bidrar til vekst
Næring, Livsstil
Stor pågang for kjøttbutikk på Forus!
Næring, Livsstil
Fra innsjø til innovasjonssenter
Næring, Livsstil
Hester og kunst på Forus travbane
Næring, Livsstil
Universitetet på plass på Forus
Næring, Livsstil
Lokalmathandel i hjertet av Forus
Næring, Pressemeldinger
Upheads satser med første oppkjøp i Sverige
Næring
Futurehome 10 år
Næring, Livsstil
Norges største «bruktbu» åpner på Forus
Næring, Livsstil
Grønn taxinæring på Forus
Næring
Forusplanen klar
Næring, Livsstil
Første Rogalandsting avholdt på Forus
Næring, Livsstil
Bare vent, bussveien blir knallbra!
Næring, Pressemeldinger
Easee flytter til Forus
ALLE NYHETER
Nyheter