Elbilladere bidrar til vekst

Elbilladere bidrar til vekst

19.04.2024
fb_n
tw_n
in_n

Det siste kvartalet har TVEDTsenteret på Forus økt omsetningen med 11,8 prosent. Både besøk og handel har økt fra måned til måned. Senteret ser helt klart en sammenheng mellom hurtigladestasjoner og økt handel.

I mars 2023 åpnet 12 nye Tesla hurtigladestasjoner som kan brukes av alle elbiler med CCS hurtigladeport. Siden har besøket hos Kiwi, der ladestasjonene står rett utenfor, økt med 22 prosent. 

– Her har det skjedd veldig mye, sier senterleder på TVEDTsenteret, Kristine Bergseteren. - Etter at ladestasjonene åpnet i mars 2023 ble det fart i sakene og både besøkstall og omsetning har gått opp, forteller hun.

Nye kunder

I løpet av det siste året er det gjort store forbedringer på senteret. Spesielt har det skjedd mye utendørs. Parkeringsplasser, uteområder og butikklokaler er forbedret og fornyet. I tillegg har nye og viktige leietakere flyttet inn. Etter at Gigaboks åpnet i august 2023 og NetOnNet i forrige uke, merker senteret at flere og flere kunder kommer langveisfra, - fra hele vår region.
 

Trofaste kunder

TVEDTsenteret gleder seg over at de som jobber og bor på Forus bruker hele senteret. - Vi merker godt at de som bor og jobber her på Forus bruker oss og det setter vi stor pris på. De er flinke til å bruke senteret til handel og spisestedene til lunsj og middag. Det setter retning for videre utvikling. Beliggenheten vår er perfekt for alle bedriftene vi har rundt oss, forklarer Kristine.
 

Mye spennende i vente

Videre utvikling av senteret er i full gang, med flere fornyingsprosjekter i vente. I 2024 skal senteret pusses ytterligere opp og flere ladestasjoner skal på plass. - Vi ser lyst på fremtiden. Erfaringene våre tilsier at butikkhandel vil vokse. Det gjør oss trygge på at videre investeringer er riktig og viktig, sier senterlederen og annonserer at innen fellesferien vil 16 nye ladestasjoner være på plass. Samtidig skal flere parkeringsplasser oppgraderes og deler av fasaden skal fornyes med solceller.

 
Anja Tollefsen Lussand
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler