Creator Makerspace: Kom til oss og test ut ideen din!

Creator Makerspace: Kom til oss og test ut ideen din!

25.11.2021
fb_n
tw_n
in_n
Folk med gode ideer mangler ofte et sted å sette dem ut i livet. I Creator Makerspace på Tvedtsenteret har disse såkalte «makerne» fått et åpent innovasjonsmiljø der de deler på alt; utstyr, verktøy, kompetanse og prosjekter. Et samarbeidsmiljø der kreative folk hjelper hverandre med å løse utfordringer og gi hverandre nye impulser med tverrfaglig skaperkraft.
 
- Kreativiteten og energien i Creator Makerspace er av en sånn art at flest mulig bedrifter bør koble seg på og være med å bidra, sier Smartby-sjef, Gunnar Crawford, som mener dette vil bidra til at vi klarer den omstillingen vi trenger på tvers av næringslivsaktørene.
 
- Ja, vi trenger flere bedrifter som vil bygge, teste og utvikle sine produkter hos oss slik at miljøet skal utvikle seg videre, forteller daglig leder Jan Tore Usken. – Pandemien rammet også oss hardt, så vi ønsker nye bedrifter velkommen. Vi er svært glade for at en vekstbedrift som Desert Control er tilbake hos oss med sin FOU-lab, sier Usken.
 
Siden starten i 2015 har over 80 bedrifter fått utviklet sine ideer til piloter og produkter hos Creator Makerspace. En «maker» er rett og slett en som lager ting; fra han som bygger LEGO-by med jentungen, til studenten som bygger sitt første kretskort, til han som lager et elektronisk nattbord med stemmestyring fordi han ikke finner det i butikken.
 
- Creator har vært en måte for oss å få kompetanse på nye måter å produsere ting, sier Bjarte Langeland i Stinger Technology, som jobber med undervannsdroner. - Ansatte hos oss er medlem i Creator for å lære seg for eksempel 3D-printing, maskinering og andre måter å bruke materialer på. Creator har vært en plass der studenter kan komme og utvikle egne droner for oss og vi har også leid inn folk fra Creator med spesialkompetanse på mekatronikk, noe vi trenger, forteller han.
 
Nå har Creator Makerspace boltreplass på over 1600 kvm hos Tvedt og i nyetableringen Forus Lab. På Forus Lab sitter de sammen med Smartby Stavanger som bidrar til et fruktbart samarbeid mellom det offentlige, næringslivet og akademia.
 
- For oss har det betydd mye å være her på Creator, sier Lars Wessel, eier og utvikler i Tectal som blant annet lager sensor som teller og klassifiserer trafikk. – Hos Creator har vi tilgang på all mulig slags utstyr for prototyping av produkter blant annet software, 3D-printere og laserkuttere.
 
Creator%20makerspace
TILBYR KREATIVT INNOVASJONSMILJØ: Sjur Usken (th) leide lokalet og startet selskapet, broren Jan Tore Usken var første ansatte. Stavanger og Sola kommune støttet opp. I 2015 flyttet de inn utstyr fra kjellere, garasjer og hobbyboder. I dag har de over 100 medlemmer og har plass til flere.

Andre artikler