God start for bysykkelen
27. februar 2020

God start for bysykkelen

Totalt har det vært 3640 turer med bysykkelen de første 14 dagene, en økning på 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– I år har det i tillegg vært to uker med mye dårlig vær, så dette er vi veldig godt fornøyd med, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tostensen i Kolumbus.

Kolumbus inviterte ordførere fra elleve kommuner til å hente bysykler hjem da de lanserte ny bysykkel 3. februar. I løpet av året vil 750 nye bysykler bli spredt ut over Rogaland.

– Vi ser at de nye syklene brukes på en annen måte enn tidligere. I tillegg til at flere tar dem i bruk blir de også brukt til å sykle lengre distanser, sier Tostensen.

Alt i en app
Bysyklene er nå fullintegrert i appen Kolumbus Billett, noe som gjør at alle som har en Kolumbus-billett kan bruke bysykkel i en time uten ekstra kostnad.

– Vi har stor pågang fra folk som ønsker ladestasjoner i sitt område. Det tar vi som et godt tegn på at flere har oppdaget bysykkelen som et nyttig transportmiddel, sier Tostensen.

Bysykkelen i Rogaland er en av de mest moderne bysykler i verden og er spesialtilpasset for vår region.

– Klart det betyr mye at sykkelen er tilgjengelig for flere, har bedre rekkevidde og drar godt i bakkene, sier Tostensen.

Flere bysykler
Utover våren vil det rulles ut både rulles flere bysykler og ladestasjoner.

– Vi forventer en økning i bruk når været bedrer seg og syklene er flere og bedre kjent, sier Tostensen.