Virksomhet på Forus?

Virksomhet på Forus?

 

Hvorfor velger så mange virksomheter fra inn- og utland Forus som lokasjon?

Forus er sentralt beliggende som et hjerte i regionen og et bindeledd mellom Stavanger, Sandnes og Sola. Det innebærer kort vei til flyplass, jernbane, havner og bysentra.

Antallet og mangfoldet av virksomheter gir store markeds- og synergimuligheter og nærhet til kunder, samarbeidspartnere og leverandører. Og trenger du noe til arbeidsplassen, skal arrangere en konferanse, spise en god lunsj eller handle etter jobb – har du alle fasilitetene på Forus.

Vurderer du lokaler eller utviklingstomter på Forus? Klikk her for oversikt over sentrale og erfarne eiendomsaktører.

Tilgjengelighet og kommunikasjon

Europavei 39 går gjennom Forus og mange avkjørsler gir enkel tilgang inn og ut av området. Forus ligger kun 10 minutter fra Stavanger lufthavn Sola, med direkteruter til en rekke destinasjoner i inn- og utland.

Sandnes Havn har beliggenhet rett ved Forus og er totalleverandør av logistikktjenester. Havnen har ukentlige anløp av skip fra kontinentet og norskekysten, leier ut fagfolk til logistikkarbeid og bistår med all håndtering av gods fra skip og helt frem til kundene. Sandnes Havn tilbyr også lagring av gods på havnen og ved et stort lagerhotell sentralt på Forus.

Forus har et godt tilrettelagt sykkel- og gangveinett som videreutvikles kontinuerlig. Med den innovative og praktiske el-sykkelordning kommer du enkelt og miljøvennlig dit du skal Og med HjemJobbHjem-avtale har du tilgang til el-sykkel, tog og buss for kun 515 kroner per måned.

Mange kollektivforbindelser knytter Forus til Stavanger, Sandnes, Sola, omkringliggende tettsteder og boligområder. Det er hyppige bussavganger mellom Forus og Gausel togstasjon, som ligger på dobbeltsporet mellom Stavanger og Sandnes. Alt om buss- og togruter her.

Kollektivtilbudet forbedres stadig og i Rogaland bygges nå Europas lengste bussvei. Ulike veistrekninger på totalt 50 km skal få egne felt for fremtidsrettede trolleybusser som skal prioriteres i veikryss. Hovedterminalen for bussene på Forus vest betyr at Forus-ansatte får et spesielt godt tilbud.

Illustrasjoner: Morten Berentsen / MBMultimedia AS