Vel gjennomført NM for isolatørlærlinger
18. mars 2014

Vel gjennomført NM for isolatørlærlinger

  Vinneren av årets NM for isolatørlærlinger ble Thomas Hellesund fra Bilfinger Industrier. Sara Steinsvik, fra samme bedrift, fikk en flott andreplass.

NM for isolatørlærlinger arrangeres av Isoleringsfirmaenes Forening (IFF) og fant i år sted 11.- 12. mars i Bilfinger Industriers lokaler i Kanalarmen 8 på Forus. I løpet av to intense dager har kandidatene i oppgave å ferdigstille bukk med isolering og kapsling og bruke tre typer materiale: cellegummi, mineralull og foamglass. Kapsling utføres med aluminium.

Juryen vektla faglig og estetisk utførelse i sine vurderinger, fordelt 34 % på isolering, 50 % på kapslingsdel med oppslag og 16 % på HMS, det vil si ryddighet og orden.

– Dette var en veldig kjekk opplevelse. Jeg har lært mye i trenings-fasen og under selve konkurransen. Men vi har også hatt det veldig kjekt og jeg anbefaler absolutt erfaringen til neste års lærlinger, sier vinner Thomas Hellesund.

Førstepremien på 5.000 kroner kommer godt med, men gjevere er det at han som vinner av NM skal representere Norge i EM i Krakow i september 2014, hvor hele 20 land deltar.

– Det ser jeg fram til! Jeg skal dessuten ta fagprøven om en knapp måned og dette har vært en super trening fram mot det rittet, sier Hellesund.

– NM for lærlinger skal være en vennskapelig og hyggelig opplevelse for kandidatene, med fremvisning av ferdigheter innen både faglig og i estetisk utførelse, sier juryformann Birger Susort fra Kaefer Energy.

Bilfinger Industrier som har stilt med testlokaler, materiell og utstyr og mye av organiseringen. De har i dag 49 lærlinger fordelt på onshore- og offshoreprosjekter i disiplinene stillas, overflate og isolering.

– Viktigheten av å arrangere et NM for isolatørlærlinger kan ikke understrekes nok. Vi har i mange år hatt et godt og tett samarbeid med Kaefer Energy hva gjelder rekruttering av lærlinger. Dette synliggjøres med deltakelse i NM hvor det kun er kandidater fra våre to bedrifter som stiller, noe som også har gjenspeilt seg i tidligere mesterskap, sier Rune Erland, HR Director hos Bilfinger Industrier.

– Vi er svært stolte av Thomas og Saras innsats i NM, de er gode ambassadører for lærlingsatsningen vår, avslutter Erland.

Men for ikke å glemme: imponerende tredje og fjerdeplass gikk til Stephan Hansen og Morten Sørensen fra Kaefer Energy og vi gratulerer de og alle andre som deltok!

På bildet ser du (fra venstre): Sara Steinsvik Bilfinger Industrier, Stephan Hansen Kaefer Energy, Thomas Hellesund Bilfinger Industrier, og Morten Sørensen Kaefer Energy. Foran sitter en stolt coach – Samir Gastan fra Bilfinger Industrier.

Pressemeldingen kan i sin helhet lese her.

(Bilder: Bilfinger Industrier)