Smart habitat fra Bilfinger
26. mars 2014

Smart habitat fra Bilfinger

  Bilfinger Industriers nye løsning på overtrykkshabitat revolusjonerer bransjen: Habitatsystemet er portabelt, fleksibelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt.

Det skriver Bilfinger Industriers, som har hovedkontor i Kanalarmen 8 på Forus, i en pressemelding.

– I prinsippet har ikke habitatet utviklet seg i stor grad siden 1980-tallet. Habitatsystemet har vært bundet av fysiske restriksjoner. Vi kommer nå på markedet med et habitatsystem som er portabelt, fleksibelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt, sier Henning Stange, leder for den nyetablerte habitatavdelingen i Bilfinger Industrier (bildet).

Det mest benyttede habitatsystemet i bransjen får strømforsyning fra en 230 volts kontrollenhet som veier 120 kilo og som krever konstant strømforsyning, samt en brannvakt. Restriksjoner som tilpasning til klassifiserte områder gjør det utfordrende å gjennomføre fleksible habitatoperasjoner.

– Bilfingers nye system er basert på trykkluft og batterier som er kraftige nok til å drifte styringsenheten (ACU) på 24V. Batteriet i vifteenheten kan supplere med kapasitet til å holde habitatet i kontinuerlig i drift, sier Stange.

Vifteneheten, som er portabel på hjul, bruker cirka fem timer på oppladning som tilsvarer cirka 11 timers drift. Styringsenheten i Bilfingers habitatsystem veier kun 20 kilo, det vil si 100 kilo mindre enn sin forgjenger.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her og her kan du en presentasjonsfilm.

(Bilder: Bilfinger)