Ny olje- og gassutstilling
19. mars 2014

Ny olje- og gassutstilling

  "Endelig har Teknisk museum fått en topp moderne olje- og gassutstilling!"

Utsagnet kommer fra Kristin Bremer Nebben, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk olje og gass, i forbindelse med åpningen av en flunkende ny utstilling om olje og gass på Teknisk museum i Oslo. Etter flere års arbeid kan endelig barn og unge i Osloområdet lære mer om bransjen gjennom utallige filmer og andre interaktive elementer.

– Det er viktig at hovedstadsregionen har en interaktiv arena for kunnskap og opplevelser knyttet til Norges viktigste næring. Utstillingen formidler fortellinger om norsk olje- og gassproduksjon både med historisk og fremtidsrettet blikk, sier Bremer Nebben.

Norsk olje og gass, som har hovedkontor i Vassbotnen 1 på Forus, har sammen med medlemsbedriftene ConocoPhillips, ExxonMobil, Lundin, Shell, Statoil, Total, Concedo, Idemitsu, Dana Petroleum, VNG, Repsol, Bayerngas og Subsea 7 finansiert hele den nye utstillingen. Teknisk museum har stått for utbyggingen og innholdet i utstillingen, i samarbeid med arkitektkontoret Codesign Sweden.

Skoleverket er en viktig målgruppe for utstillingen. Utvikling av gode undervisningstilbud på flere nivåer er en sentral del av prosjektet.

–Vi ser at det norske oljemuseet i Stavanger blir mye brukt av skolene i regionen, vi vet også at Vitensentrene rundt om i landet er flittig besøkt av skoler og ungdom. Teknisk Museum blir flittig brukt av skoler i området og vi håper at den nye utstillingen vil være et godt supplement til det tilbudet museet tilbyr skolene. Vi tror utstillingen vil bidra til å vekke større nysgjerrighet og interesse for Norges viktigste næring, sier Bremer Nebben.

Utstillingen er sentralt plassert i museet og dekker ca. 350 kvadratmeter over to etasjer.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Codesign)