Har funnet suksessoppskriften
18. mai 2015

Har funnet suksessoppskriften

  Tidenes største revisjonsstans på Troll A ble en suksess for Aibel. Planene holdt, alt klaffet, sikkerheten var i høysetet og arbeidet holdt topp kvalitet.

Det skriver Aibel, som har hovedkontor i estre Svanholmen 14 på Forus, på sine hjemmesider. Prosjektet Troll A 3 & 4 har levert tre nye moduler til Troll A-plattformen. I april ble produksjonen stengt ned i 18 dager for å koble opp de to siste av modulene – en kompressormodul og en modul med hjelpesystemer. Modulene skulle knyttes til plattformen via 33 punkter, noe som innebar mye sveising av rørsystemer med tilhørende trykktesting.

Planleggingen av stansen startet cirka åtte måneder i forkant. For å få alt til å klaffe, må alle detaljer være under kontroll. Utstyr skal bestilles og prefabrikkeres, arbeidspakker skal forberedes og riktig personell og underleverandører skal velges ut og settes inn i oppgavene.

– Vi var godt integrert i kundens stansteam og hadde dermed god oversikt over deres ønsker. Alle milepælene i planleggingsfasen ble nådd, noe som gav oss et veldig godt utgangspunkt før selve stansen, forteller stanskoordinator Jarle Søvik hos Aibel.

Cirka 180 medarbeidere var engasjert i stansen. Rundt 110 av disse arbeidet på dagtid, mens resten gikk nattskift. Flesteparten av dem som bidro jobber også på Troll A til vanlig. Alt i alt ble det utført 28,600 arbeidstimer under stansen, som er den lengste revisjonsstansen på Troll A noensinne.

Hele artikkelen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Aibel, Wikimedia/Swinsto101)