Dolwin Beta har landet!
10. desember 2013

Dolwin Beta har landet!

  Siste søndag fikk Dolwin Beta endelig bein å stå på, da plattformdekket ble jekket ned på understellet. Noe som satt sluttstrek for en gigantisk marin operasjon.

– Klokken 17 på søndag lokal tid i Dubai ble operasjonen avsluttet. Da stod plattformdekket på understellet og nødvendig last var overført til dokkputene Operasjonen har gått som planlagt og vært en suksess, forteller prosjektdirektør Kjetil V. Jacobsen.

Dolwin Beta ble bygd hos underleverandør Drydocks World i Dubai. Torsdag i forrige uke startet arbeidet med å jekke opp det 10.000 tonn tunge plattformdekket fra en høyde på 1,8 meter til over 50 meter.

– Det har vært helt spektakulært å være vitne til. Dimensjonene er helt enorme, og det er vanskelig å se ut i fra bilder hvor stort dette er, sier prosjektdirektøren. Jacobsen er en av rundt 40 Aibel-medarbeidere som er utstasjonert i Dubai akkurat nå.

På fredag ble tørrdokken fylt med vann. Understellet og en lekter ble flyttet ut og senere samme dag ble understellet flyttet inn igjen i dokken. Lørdag ble understellet satt i posisjon under plattformdekket. Søndag skjedde altså selve matingen.

– Drydocks og underleverandør ALE har, med god støtte av Aibels marine- og strukturavdelinger, gjennomført en kontrollert, sikker og vel utført operasjon, forklarer Jacobsen.

Plattformen er nå 70 meter høy. Den er 74 meter brei og 99 meter lang. Operasjonens kompleksitet underbygges av at Marine Warranty Surveyor underveis har utsted hele fire sertifikater for å dekke alle faser av operasjonen.

Pressemeldingen kan i sin helhet lese her.

Se alle bildene fra operasjonen på Aibel sine Facebook sider og også videoen de har laget og gjort tilgjengelig på YouTube.

( Bilder: Aibel)