Boligkvarter på 500 tonn
21. februar 2014

Boligkvarter på 500 tonn

Det rundt 500 tonn tunge boligkvarteret til Dolwin Beta er nå løftet på plass. Med sine 77 høydemeter begynner den etter hvert å bli svært så synlig i terrenget.

Høyden gjør dette til en av de mest kompliserte installasjonene rundt konstruksjonene av vindplattformen, som blir bygd i Dubai.

– Løftet ble gjennomført på en god og sikker måte. Vi er godt fornøyde, sier Kjetil V. Jacobsen, prosjektleder hos Aibel, som har hovedkontor i Vestre Svanholmen 14 på Forus.

Operasjonen var godt forberedt. Det var blant annet gjort et prøveløft dagen før for å sikre at installasjonen skulle gå best mulig. Fra løftet startet tok det fem og en halv time før den nye modulen var installert.

– Nå starter arbeidet med å sveise boligkvarteret fast til plattformdekket. Vi har fullt fokus på å ferdigstille plattformen innenfor alle disipliner, forklarer prosjektlederen.

Innløftet av boligkvarteret markerer en milepæl i prosjektet, som er et samarbeid mellom Aibel og ABB. Når plattformen er ferdig vil den bli installert i et stort vindparkområde på tysk sektor i Nordsjøen. Der skal den konvertere vekselstrøm fra vindturbiner til likestrøm før strømmen sendes til land.

Pressemeldingen kan i sin helhet lese her.

(Bilder: Aibel)