29.04.2021
fb_n
tw_n
in_n
Tvedtsenteret jobber sammen med sine naboer om å utvikle Tvedtkvartalet til knutepunktet på Forus. Dette arbeidet fortsetter selv om eierforholdene i eierselskapet er noe endret.
 
- Vi ønsker å transformere Tvedtkvartalet til å bli et tydeligere knutepunkt og møtested på Forus, med et urbanisert sentrumspreg, sier Siri Nybø (39), administrerende direktør i Tvedt Eiendom som nå blir konsernets toppsjef. Siris onkel, Arild Tvedt, som har vært konsernets øverste leder og ansikt utad, har solgt seg ut av selskapet og oppretter et eget investeringsselskap sammen med sine tre barn.
 
- Arild har vært min veileder i årene etter at jeg begynte i Tvedt Eiendom i 2017. Han har vært administrerende direktør for Tvedt Investering og aktiv styreleder i Tvedt Eiendom der jeg har vært daglig leder, forteller Siri. Med seg i Tvedt Eiendom får hun tanten Jane Tvedt Jensen, som har vært konsernets styreleder, som finansdirektør og sparringspartner.
 
Siri er utdannet revisor. Det var morfar Jarleif, som etablerte Tvedtsenteret, som gjorde henne oppmerksom på revisoryrket. – Han snakket alltid så fint om revisor som en god støttespiller, så da jeg skulle endre karriere var det noe av det første jeg tenkte på. Dessuten er jeg nok mer revisortypen, smiler Siri.
 
Opprinnelig er hun utdannet kokk og har jobbet på Trond Mois restauranter både i Kvinesdal og Kristiansand. Kokkeveien var også et bevisst valg. Matinteressen var stor fra barnsben av inspirert av mormors tradisjonskost og tante Anne-Karin som lagde bugnende bord der nye smaker hele tiden fikk plass. Men som så mange andre erfarte hun at kokkeyrket ikke er lett å kombinere med familieliv. Derfor revisorutdanning på BI og Universitetet i Agder etterfulgt av jobber med mer ordinær kontortid. Først i Deloitte i Kristiansand, senere Vistnes Regnskap på Randaberg i fem år, de siste to årene som daglig leder og medeier.
 
- Hva blir nytt hos dere fremover?
- Vi venter på avklaring av rammene for utviklingen vi ønsker oss på Forus, men foreløpig er det ingen konklusjon på den politiske planprosessen (IKDP) som nå foregår på overtid. Vi har jobbet med regulering av området siden 2014, og i 2015 ble området rundt Tvedtsenteret utpekt som et kjerneområde av planmyndighetene, sier Siri. De tre kommunene som danner Forus har hatt noe ulike syn på planen, noe som har medført tidsmessig forskyvning. Det pågår for øyeblikket ny høringsrunde av revidert plan.

- Ellers er det svært gledelig at vi har inngått mange leiekontrakter nå midt i pandemien; elektronikkbutikken Power åpner snart, det samme gjør Normal som er store på billige produkter innen personlig pleie, forteller Siri. Med disse store aktørene på vei inn er hun optimist i forhold til den organiske veksten de har lagt opp til.
 
Og så har de det enorme opplevelsessenteret «Air by Bolder» på 3.200 m2 som ikke er lansert skikkelig ennå. Åpning var planlagt til mars 2020, og det ble i stedet en rolig åpning i mai med påfølgende runder med periodevise nedstenginger. - Perioden med korona har blitt brukt til å finpusse detaljene, så det blir stor stas å snart kunne åpne dørene for fullt, sier Siri. Ny restaurant ønsker de seg også – i dag finnes det Matsalen, Sabi Sushi, Vaalands Dampbakeri og Sissels bakeri – enda mer bredde i spisetilbudet står på ønskelisten til senteret med ambisjoner om å bli et enda sterkere samlingspunkt for Forus.
 
Siri%20Nyb%C3%B8%20Tvedt%20Eiendom
ØVERSTE LEDER: Siri Nybø er administrerende direktør i Tvedt Eiendom.
 
Siri%20Nyb%C3%B8%20Tvedt%20Eiendom%201
KLATREPARADIS: Siri gleder seg til det blir fullt trøkk i klatreveggen.
 

Andre artikler