02.11.2020
fb_n
tw_n
in_n
-Kontrakten gjelder levering av løsning for å dokumentere betong- og råbyggarbeidene i sykehusprosjektet ved hjelp av foto og punktskyer, der bygget skannes inn ved hjelp av avansert teknologi, sier daglig leder Per Kverneland i Geograf Digital AS på Forus.

Avtalen innebærer også at Geograf Digital AS skal sette ut fastmerker, akser og høyder til bruk til innvendige arbeider.

-For oss er det veldig bra å få levere til et så stort og viktig byggeprosjekt. Vi regner med at 5 personer hos oss skal jobbe med dette. Teknologien vi bruker er stadig i utvikling, og det blir fint å høste erfaringer fra landets største byggeplass, sier Kverneland.

-Vi har nå samlet oss erfaring med laserskanning av betongbyggene gjennom året vi har bak oss, og ser at vi får en smidigere fremdrift ved å konstant dokumentere arbeidene som er gjort. På den måten fanger vi opp uregelmessigheter, endringer og kan løse dette sammen med entreprenøren mens de er på byggeplassen. Det gir god fremdrift og sparer oss for rettinger senere, sier prosjektdirektør for Nye SUS, Kari Gro Johanson.

Hun ser frem til å starte samarbeidet med Geograf Digital AS. Oppstart på byggeplassen skjer allerede i november 2020.

På bildet fra venstre,

Torbjørn Stensland, digital rådgiver Nye SUS, Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg Nye SUS,  Ørjan Grødem, prosjektleder Geograf Digital, Per Kverneland, daglig leder Geograf Digital og Espen Oseberg Hansen, jurist/rådgiver anskaffelser Nye SUS

Foto:  Ingveig Tveranger/Nye SUS
geografdigital-800x450

Andre artikler