24.06.2021
fb_n
tw_n
in_n
Nye Stavanger universitetssykehus (Nye SUS) skal som første sykehus i landet ha verdens høyeste varelager- og sengelagerautomater, nær 40 meter på det høyeste. Tre nordsjøklatrere fra KAEFER Energy på Forus starter nå med å montere løsningen på betongveggene i de høye sjaktene.

Operatørene er erfarne nordsjøklatrere som skal jobbe hengende i solide tau fra toppen av de høye sjaktene mens de utfører oppdraget.
 

Fra offshore til land

– Vår kompetanse fra offshoreindustrien blir mer og mer ettertraktet på land. Våre folk har sikkerhet på topp i all sin tenkning og jobber under svært strenge standarder. Det vi ser er at våre klatrere leverer raskere på en rekke oppgaver enn for eksempel ved bruk av stillas eller lift. Derfor påtar vi oss varierende type oppdrag i forbindelse med utbedringsarbeider på broer og tunneler, vindmøller, siloer, tanker og andre konstruksjoner med utfordrende tilkomst i høyden, sier Christian Heggelund, prosjektleder hos KAEFER Energy på SUS-oppdraget.
 

Først ut i Norge med teknologien

Nye Stavanger universitetssykehus blir første sykehus i landet som tar i bruk vare- og sengelagerautomater. Ved å lagre pasientsengene i høyden og automatisere vasken av dem skal sykehusmedarbeidere raskere kunne hente ut rene senger og sende fra seg de urene. Varelagerautomatene skal lagre de viktigste av de om lag 50.000 ulike artikler som trengs i et sykehus. Dette skal sikre at medarbeiderne har god tilgang til utstyr og forbruksmateriell som trenges på de ulike postene og avdelingene på sykehuset.
 

Pandemien førte til næringsutvikling

Det er danske EffiMat Storage Technology AS som leverer teknologien til vare- og sengelagerautomatene. Reisebegrensninger fra Danmark på grunn av Covid-19 har utløst samarbeid med Norse Technology på Forus som deres stedlige representant for å bistå med leveransen. Dermed har pandemien åpnet døren for nye markeder for Norse Technology.

– For oss er dette en spennende mulighet. Bygg og anlegg er en ny bransje for oss, og sammen med vår danske partner er dette med på å sikre arbeidsplasser og utvide vårt marked. Her tar vi som selskap et solid skritt inn i fremtiden, sier Atle Sirevaag, prosjektingeniør i Norse Technology.

Se bilder fra klatreoperasjonen her: 
 

Andre artikler