Vil forvandle tomme parkeringshus - starter på Forus

Vil forvandle tomme parkeringshus - starter på Forus

06.12.2023
fb_n
tw_n
in_n
FOTO: Station/Tom Haga

Etter oljekrisen var det plutselig ingen interesse for parkeringshuset på Forus, som dermed har stått øde og forlatt i nesten ti år. Nå er anlegget gjort om til et parkering- og serviceanlegg der alle bilens behov tas vare på. Neste steg er å ta satsingen ut til resten av landet.

Meningen var opprinnelig at parkeringsanlegget ved Røynebergsletta skulle være fylt med bilene til flittige arbeidere som gjorde sin daglige innsats i de mange kontorbyggene i området. Men etter oljekrisen for nesten ti år siden endret etterspørselen etter parkeringsplasser på dagtid seg markant, og dermed har anlegget stått så å si tomt siden. Men så besluttet en gruppe initiativtakere seg for å finne på noe lurt.

- Vi bestemte oss for at det rett og slett var for ille at anlegget skulle stå ubrukt, og begynte å se på muligheten for å bruke arealene til noe nyttig i stedet. Etter hvert kom vi opp med idéen om å lage et slags spa-senter for bilen, et knutepunkt der alle behov ditt kjøretøy måtte ha blir tatt vare på under samme tak, sier Jan Lindeberg, daglig leder for den nye satsingen, som har fått navnet “Station”.

I første omgang er det investert rundt 100 millioner kroner i anlegget, som nå i starten genererer rundt 45 arbeidsplasser. Slår satsingen an, kan det etter hvert både bli større investeringer og flere mennesker i arbeid på anlegget. 

- Har bilen din en bulk, eller du skal skifte rute på grunn av steinsprut, eller du trenger en lakkeringsjobb eller kanskje en grundig vask - alt dette og mer til kan fikses i det nye anlegget på Forus. Vi har blant annet også fått på plass et samarbeid med NAF, som skal drive et takst- og verkstedsenter hos oss, forteller Lindeberg.
Anlegget har allerede tiltrukket seg flere større kunder, som blant annet utleieaktøren Avis og bil-abonnementstjenesten Fleks, og kommer også til å huse ordinært bilhandelssenter samt auksjonsaktiviteter. De to førstnevnte er i tillegg eksempler på den grønne profilen som Station ønsker å ha knyttet til satsingen - både nå fra starten av og etter hvert.

- Bildeling, som både Avis og Fleks satser på, tror vi raskt kan bli fremtidens prefererte og mer bærekraftige mobilitets-alternativer, og dermed så absolutt noe vi ønsker å ha på plass hos oss. Her vil du i tillegg finne 50 elbil-ladere, samt at anlegget allerede tar i bruk fjernvarme. Vi har også planer om å installere solcellepaneler både på tak og fasader her på Station, sier Lindeberg.

Han minner samtidig om at anlegget ligger utenfor bykjernene, noe som skåner trafikk inn dit, samtidig som man også får en miljøgevinst ved å samle mange relaterte tjenester på et sted da man slipper å forflytte både seg og kjøretøyet sitt rundt omkring. Og skal vi tro Station-sjefen er satsingen på Forus bare starten på et større bil-spa-eventyr.
- Planen er å få driften på Forus skikkelig i gang, for så å rette blikket ut til resten av landet. Dersom dette går som vi håper og tror har i løpet av en periode på to-tre år først funnet og så forvandlet lignende anlegg i de fem største byene i Norge, sier den daglige lederen.
Unknown-1
DAGLIG LEDER STATION PÅ FORUS: Jan Lindberg. FOTO: Station/Tom Haga
Unknown-3
NYTT LIV I PARKERINGSHUS PÅ FORUS: Satser 100 millioner kroner på nytt konsept. FOTO: Station/Tom Haga
Unknown-2
ALT PÅ EN PLASS: Station kan fikse skader, taksering, rute-skift, vask, leiebil, service og EU-kontroll. FOTO: Station/Tom Haga
Unknown
FORVENTER FULL DRIFT FRA JANUAR: Det er allerede en del aktører som har åpnet dørene i parkeringshuset, men flere skal inn. FOTO: Station/Tom Haga
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler