Vekst i næringseiendomsmarkedet på Forus: – Laveste ledighetsnivå siden 2015

Vekst i næringseiendomsmarkedet på Forus: – Laveste ledighetsnivå siden 2015

20.12.2021
fb_n
tw_n
in_n
Næringseiendomsmarkedet på Forus er i kraftig vekst. Samtidig som etterspørselen øker, setter leietakerne nye krav til arbeidsplassen. Eiendomsaktørene svarer ved å transformere lokalene sine til levende miljøer rigget for samhandling. 

Eiendomsmegler 1 Næringseiendom rapporterer om en kraftig vekst i kontorutleie på Forus. Økt aktivitet i næringslivet og vekst i sysselsettingen har ført til at kontorledigheten på Forus er på sitt laveste nivå siden 2015.

Leder for næringsmegling i Eiendomsmegler 1, Jan Inge Røyland, mener at pilene peker riktig vei, og forventer nå en prisvekst i næringseiendomsmarkedet på Forus som følge av den økte etterspørselen.

En av eiendomsaktørene som kan signere denne markedsveksten er Seabrokers. De forvalter over 220.000 kvm næringseiendom på Forus. Det siste året har de signert ca. 25 leiekontrakter som skal fylle over 40.000 kvm kontorlokaler.

– Oppsummert har 2021 vært et veldig positivt år, og vi er optimistiske for utviklingen i markedet. Det foregår en enorm vekst innen fornybar energi og teknologi, og det gjenspeiler seg i etterspørselen etter kontorlokaler på Forus, forteller Rolf Aarthun, daglig leder i Seabrokers Eiendom.
 

Tilpasser kontorlokaler for fremtidens arbeidstakere

Samtidig som kontoretterspørselen øker opplever Seabrokers at leietakerne etterspør mer fleksible kontorløsninger. De jobber nå med å transformere sine kontorlokaler og rigge dem for fremtidens arbeidstakere.

Et av kontorlokalene som er under oppussing er Vassbotnen 23. Bygget huser blant andre Equinor, Multiconsult og Adecco,  og er Seabrokers sitt største kontorbygg. Kontoret fra oljealderen skal nå bli et levende arbeidsmiljø. I det store atriet kommer det lunsjrestaurant, kaffebar og ulike samhandlingssoner.

– Den nye generasjonen arbeidstakere har andre forventninger til arbeidsplassen. For oss er det viktig å lese de endringene som skjer i arbeidsmarkedet og utvikle kontorlokaler og fellesarealer som legger til rette for sosial samhandling og uformelle møter, sier Aarthun.
3s4b7705-1-1-2000x1333
POSITIV MARKEDSUTVIKLING: Rolf Aarthun, daglig leder i Seabrokers Eiendom, er optimistisk for 2022 med et eiendomsmarked der pilene peker oppover.

Andre artikler