Satser stort på Forus

Satser stort på Forus

01.03.2023
fb_n
tw_n
in_n
Med en portefølje på 23 eiendommer på til sammen 93.000m2, og en tomtebank på 63.000m2 er nyetablerte Forus Areal Stavanger-regionens største aktør innen lager og logistikkeiendom. 19 av de 23 eiendommene og hele tomtebanken, er på Forus.

- Målet er å forsterke den ledende posisjonen Tjelta Eiendom har hatt, sier daglig leder i Forus Areal, Kjetil Haver. Forus Areal ble startet i august 2022. Tjelta Eiendom som har drevet med eiendomsutvikling på Forus siden 1986, er største eier i selskapet, forteller han. Arealpress i regionen, høy BNP-vekst, underbygget av en sterk oljesektor og økende netthandel er hovedgrunnen til at det Oslo-baserte eiendomsselskapet ORO sammen med Tjelta Eiendom startet Forus Areal. Med aktiv forvaltning av eksisterende eiendomsmasse, oppføring av bygg på tomtene, samt nye kjøp har selskapet ambisjoner om å vokse. Forus Areal har åtte ansatte med kontor i Gamle Forusvei 53.
 

Ny daglig leder

Som et ledd i satsingen er Kjetil Haver ansatt som daglig leder i Forus Areal. Han startet i jobben for to uker siden.

- Jeg har brukt tiden fram til nå på å bli kjent med ansatte og sette meg inn i porteføljen. Dette er en svært spennende og utfordrende jobb, og jeg går «all in», sier han. Haver kommer fra jobben som salgs- og markedssjef i Hinna Park AS, senere SVG Property AS. I over 20 år har han jobbet i eiendomsbransjen. Utleie av næringsbygg og kontorlokaler har vært hans primærarbeid.

- Gjennom årene i Hinna Park har jeg fått være med på utviklingen og transformasjonen som har vært der. Et historisk viktig industriområde har blitt en levende bydel ved fjorden. Nå ser jeg fram til å drive med utvikling her på Forus, sier Haver.

Hva er det som er spennende med Forus?
- Først av alt er det Norges største næringsområde. Det er midt i alt og enormt sentralt. På mange måter et unikt næringsområde med alt fra små og mellomstore bedrifter, til store norske og internasjonale konsern. Det er jo godt kjent for de fleste at Forus står for en stor andel av landets verdiskapning, sier han. -I tillegg er det en rekke sosiale møteplasser, aktivitetsarenaer, for ikke å glemme alt av shopping og handlesentre som er sentralisert her på Forus, legger han til.
DSC00303
ALL IN PÅ FOUS: Kjetil Haver, nyansatt daglig leder i Forus Areal.

Fra kontor til lager

Fra å jobbe med kontorlokaler og næringsbygg som skal fylles med arbeidsplasser og folk, går Haver over til å jobbe innenfor lager og industrieiendommer.
- Lager og industrieiendommer spiller en viktig rolle i dynamikken i samfunnet. Selv om skallet på bygningen ikke kan sammenlignes med kontorbygg, er det som skjer innenfor utrolig spennende og en viktig del av verdiskapingen. Kombinasjonseiendommer har historisk hatt lav ledighet og det er full fart i energisektoren de neste årene. avslutter Haver engasjert.

Andre artikler