Laerdal Medical flytter produksjonen til Forus

Laerdal Medical flytter produksjonen til Forus

27.09.2023
fb_n
tw_n
in_n

Den tradisjonsrike familiebedriften Laerdal Medical vokser og flytter derfor produksjonen til Forus våren 2024. Samtidig bygges det nytt hovedkontor i Stavanger, - det skal stå ferdig i 2026.

Laerdal Medical er et verdensledende selskap innen helsesimulering, utdanning og gjenopplivningstrening. Til produksjonen i Stavanger har bedriften nå kjøpt et moderne bygg i Vestre Svanholmen 3, hjørnetomten mellom Vår Energi og IVAR. Selger av bygget er Lars Berland eiendom som bygget det i 2020.

- Hvorfor Forus?

- Vi har vokst ut av lokalene i Stavanger og vil rigge oss for fremtidens produksjon. Vi har sett på mange ulike industriområder og valgte Forus fordi det er størst og mest sentralt, bra i forhold til logistikk, nærhet til flyplassen og ok reisevei for våre ansatte, sier produksjonssjef Torbjørn Gjerdevik. - Vi ser det også som en stor fordel å flytte all tungtransport ut av Stavanger sentrum, sier han og forteller at 140 ansatte skal ha sitt daglige virke på Forus, samtidig som over 400 jobber på hovedkontoret. - Vi tror at beliggenheten på Forus også kan ha betydning for rekruttering til enkelte fagområder, for eksempel CNC-maskinering.
 

Betydelig investering

Fabrikkhallen de flytter inn i har 5000 m2 i grunnflate og bygget oppgraderes nå med to mesaniner som har en samlet grunnflate på 2500 m2. Dette er et av de mest miljøvennlige kombinasjonsbyggene for kontor og fabrikkvirksomhet i regionen fordi det varmes opp med jordvarme fra egne brønner og fjernvarme fra Lyse. I tillegg vil Laerdal investere i et omfattende nytt lagersystem og teknisk infrastruktur. For selv om byggets kvalitet er topp, trenger Laerdal mer av alt til sin produksjon; mer strøm, mer luft, mer vann.
– Dette er en investering for fremtiden. Vi skal fortsette å utvikle og produsere de mest avanserte produktene våre her i regionen, sier Gjerdevik.

Internasjonalt jobber tre av fire av bedriftens 2000 medarbeider i utlandet, blant annet i salgsselskaper i 26 land og ved egne fabrikker i Kina, Mexico og USA. De rundt 140 ansatte i produksjon som kommer til å jobbe på Forus vil nå få moderne lokaler med nye bedre plass og gode lysforhold. 

 

DSC02437
VALGTE FORUS: Produksjonssjef Torbjørn Gjerdevik i Laerdal Medical valgte Forus for selskapets produksjon. Her foran det som fortsatt blir hovedkontoret i Stavanger sentrum.
DSC02401
AVANSERT PRODUKSJON: Forholdene for produksjonen blir mye bedre når den flyttes til Vestre Svanholmen 3 til våren.
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler