17.11.2020
fb_n
tw_n
in_n
IT-selskapet som eies av de ansatte, har kontorer i Vestre Svanholmen 4, eller «vaffelbygget» som det også kalles. Det rutete bygget ligger like ved golfbanen, midt på Forus. Bygget huser omtrent 600 ansatte.

Lokaler som gir vekst
Solv har opplevd en formidabel vekst fra ti ansatte i 2018, til 40 ansatte i 2020. Nessler legger ikke skjul på at mye av veksten skyldes beliggenheten.

– Forus er midt i gryta av Nord-Jæren og har en etablert kollektivakse som bidrar til kort reisevei for både de ansatte og kundene våre, sier han.

– På Forus er du en del av et felleskap av internasjonal kompetanse, innovasjon og verdiskapning. Her har vi alt vi trenger i en travel hverdag, enten om det er nærhet til flyplassen, restauranter, hotell eller flotte grønne turområder, føyer Solv-sjefen til.

Fleksible løsninger
«Vaffelbygget» er et av 13 bygg som eies og forvaltes av Seabrokers Eiendom. Den lokale familiebedriften er en av Stavangers største eiendomsutviklere med over 220.000 kvadratmeter moderne og driftsøkonomiske næringsbygg på Forus.

Da Solv skulle finne det perfekte kontorbygget på Forus, var det spesielt to viktige faktorer de var på utkikk etter. De ønsket seg et flott kvalitetsbygg med smarte løsninger, og ikke minst en fleksibel og trygg utleier.

– Seabrokers Eiendom har vært en ekstremt proff og trygg partner fra dag én. Vi har fått sette vårt eget preg på kontorene, noe som for oss skaper tilhørighet og stolthet. Vi har allerede utvidet to ganger siden vi flyttet inn for to år siden. Her føler vi oss virkelig hjemme – på jobb, sier Morten Nessler.

Det menneskelige aspektet
Hvert bygg har egne driftsledere slik at alle leietakere skal føle seg ivaretatt og trygge. Her driftes alt internt, noe som innebærer trygghet og pålitelighet helt ned til detaljnivå. Alle bygg har moderne fasiliteter som gode treningsrom, dusjer, kantiner, og ladepunkter til både bil og sykkel.

– Jeg får daglig kundebesøk, så det er betryggende å vite at de møtes av fantastisk hyggelige mennesker på bygget. Det er faktisk så hyggelig at våre kunder ofte kommer i ens ærend for den utsøkte maten i kantinen, sier Nessler.

Han peker på at Seabrokers Eiendom er ekstremt fleksible og profesjonelle, men det er nok den menneskelige tilnærmingen han setter høyest.

– Dette er folk jeg har blitt veldig glad i, forteller Nessler som senest i år fornyet leiekontrakten med ytterligere to år.

Shuffleboard i midt i kantinen
For IT-selskapet Solv skulle det vise seg at en relativt uvanlig forespørsel skulle skape en sosial puls i lokalene:

– Jeg visste at mine kollegaer elsket shuffleboard, og i den anledning spurte jeg om vi kunne få et slikt bord i kantinen. Da kunne vi både bli kjent med andre leietakere, samt skape unike kundeforhold uten å sitte i møterom, forteller Nessler.

Det tok ikke mer enn noen uker før det sto et kvalitetsbord klart til bruk. Siden har det blitt en kjempehit.

– Vi har arrangert shuffleboard-turnering for både kollegaer og kunder her på bygget, og vi blir ofte stående til sent på kveld. Dette er nettverksbygging på sitt beste, som også skaper gode synergieffekter, sier han.

På lag med leietakerne
I løpet av de siste fem årene har antall leietakere doblet seg for Seabrokers Eiendom.

Daglig leder Rolf Aarthun forteller at de er tilpasningsdyktige overfor egne kunder. Fleksibiliteten blir spesielt godt illustrert ved co-working-konseptet som i flere år har høstet gode tilbakemeldinger fra leietakere.

– Vi har prøvd ut konseptet i et par år med stor suksess. Vi får stadig henvendelser fra nye bedrifter med 1-20 ansatte som ønsker å etablere kontor i moderne og driftsøkonomiske bygg, sier Aarthun.

– Her har selskaper i alle størrelser store muligheter for gode synergier, hvor man kan ha samarbeid på tvers av bedrifter og fellesfunksjoner. Se bare på Solv og deres kunder, legger han til.

Forus – det geografiske sentrum
Seabrokers Eiendom har i over ti år utviklet Forus Vest til å bli en del av landets største og beste næringsområder. Da det ikke gikk nok busser til Forus, ja da bygde de busskur på egen regning.

– Vi jobber stadig med nye og smarte løsninger for å gjøre Forus til et av landets beste steder å jobbe. Vi har blant annet testet ut selvkjørende busser som fraktet de ansatte sømløst rundt mellom «hubene» i bydelen, forteller Aarthun.

– I forbindelse med etableringen av Yago – Forus testarena her på Forus, har vi også satt av et område til mobilitesbedriftene som skal inn der, hvor vi er i ferd med å bygge opp et teknologisenter innen autonomi og mobilitet i Vestre Svanholmen 12 sammen med KVS og endel andre tech-selskaper.

Trygghet og kontroll
For Nessler og Solv er det ingen tvil om hva som skyldes den store veksten de har hatt de siste årene:

– Det skyldes uten tvil Seabrokers Eiendom og beliggenheten på Forus. Det gir oss trygghet, kontroll og og forutsigbarhet, så kan vi fokusere på å drive selskapet på best mulig måte, avslutter Nessler.

Tekst og bilder
Tekst: Schibsted Partnerstudio
Bilder av Morten Nessler: Schibsted Partnerstudio
Øvrige bilder: Seabrokers

På bildene: Rolf Aarthun og Morten Nessler (foran Vestre Svanholmen 4)
2100-800x533
oversikt-800x268
21003-800x533
21002-800x533
21004-800x533

Andre artikler