Forusbedriften PaleBlue ledende i Europa

Forusbedriften PaleBlue ledende i Europa

30.12.2021
fb_n
tw_n
in_n
VR-selskapet PaleBlue på Forus vokser. Fra den spede begynnelsen i 2013, kan det vise til flere nye storkunder i hele verden. Aller gjevest er romfartsorganisasjonene NASA og ESA. I følge Finansavisen blir PaleBlue beskrevet som ledende i Europa på VR- og simulatorteknologi. Dette kombinert med timing gjør at selskapet forventer kjempevekst.
 
- Da pandemien rammet var vi i gang med å legge om driften fra hovedsakelig å selge konsulent-timer til å selge programvare. Konsulentavtalene ble stort sett kansellert på grunn av pandemien, behovet for programmer for digital opplæring eksploderte, forteller salgssjef Egil Thomas Andersen.
 
- Hva leverer dere konkret?
- Vi leverer skreddersydd programvare som får simulatorløsninger til å fungere, forteller Andersen. - Ulik leveranse til ulike behov. Den treningen og opplæringen vi tilbyr digitalt i dag reduserer kostnader for bedriftene og sparer miljøet for store mengder CO2-utslipp, - veksten kommer til å bli eventyrlig, spår Andersen.
PaleBlue
NYE INTERNASJONALE KUNDER: Programvarehuset PaleBlue på Forus vokser og er ledende på VR- og simulatorteknologi. Nå spår gründer og daglig leder Felix Gorbatsevich (tv.) og salgssjef Egil Thomas Andersen eventyrlig vekst.

ASTRONAUT-TRENING

Til romfartsorganisasjonene leverer de simulatortrening for astronauter som skal ut å jobbe på romstasjonen. Til Neptun Energy har de bygd en digital tvilling til Gjøa-plattformen, slik at de som skal ut dit kjenner plattformen. Til Oslo kommune har PaleBlue bygget en digital tvilling til nytt administrasjonsbygg på Alna. Der blir de ansatte kjent med bygget før de flytter inn og trener på møte med publikum. Oslo kommune har også brukt det digitale bygget til planlegging, for eksempel av interiør.
 
PaleBlue ble etablert i 2013 av Svein R. Reinhardsen og daglig leder Felix Gorbatsevich, sammen med blant andre Ipark innovasjonspark og styreleder i selskapet, Kåre Skogen. Gorbatsevich er opprinnelig fra Russland og kan skilte med VR-kompetanse helt tilbake til 90-tallet. Fra 2008 jobbet han som simulator-disiplinleder og programvarearkitekt i Aker Solutions. Reinhardsens idé da de to startet opp, var å lage en simulator for dykkere i oljeindustrien.
 

VERDENS STØRSTE OLJESELSKAP ER KUNDE

Olje- og gassindustrien er fortsatt en viktig del av kundemassen og verdens største oljeselskap, Saudi Aramco, fant i sommer fram til PaleBlue og tegnet kontrakt med et langsiktig mål på 120 millioner. – Vi leverer to nye simulatorløsninger til dem hver eneste måned, forteller Andersen og legger til at kunden så langt er kjempefornøyd.
 
PaleBlue er i dag et programvarehus som lager kravspesifikasjon sammen med kunden og utvikler skreddersydde løsninger. Selskapet har hovedkontor i Tvedtsenteret på Forus, utekontorer i USA og Nederland, mens hovedtyngden av utviklerne sitter i PaleBlues kontorer i St. Petersburg.
PaleBlue1
EFFEKTIV LÆRING: Simulatortrening med VR-briller.

Andre artikler