Bærekraftig design og Norges grønneste tekstiltrykkeri: D2 Merch rocker på Forus

Bærekraftig design og Norges grønneste tekstiltrykkeri: D2 Merch rocker på Forus

29.03.2023
fb_n
tw_n
in_n

Med lidenskap for bærekraftig design er D2 Merch som eneste tekstiltrykkeri i Norge alene om den prestisjetunge tekstilsertifiseringen GOTS. Har du vært på Karpe-, Mablis- eller Mods-konsert de siste årene, har du sannsynligvis sett eller kjøpt merch laget av D2. 

Det hele startet med en drøm om å levere bærekraftige tekstiler til  musikkbransjen. David og Daniel, de to D-ene i D2, ville skape endring ved å ta etisk og sosialt ansvar i alle ledd ved produksjonen. Det har de lykkes med. På fire år har selskapet vokst fra to til 16 ansatte.
 
- Se for deg at bedriften din er et band. Kundene er fansen. For å holde på fansen må det leveres kvalitet i alle ledd. Også i profileringsartikler! Det er slik vi tenker, sier gründer og medeier i D2 Merch, Daniel Engen. - Vi har en drøm om å gjøre profileringstøy til mer enn bare en ekstra t-skjorte å male huset i. Vi vil levere «GO-TO» plagget, - favoritten i klesskapet. Da må det se fett ut, og det må føles godt på, forklarer Daniel og mener at David Møller, Art Director i D2 Merch, er helt rå på å få «helt vanlige» ting til å se sykt bra ut!

IMG_4633
DSC08892

EKSPANDERTE til Forus for å vokse

I musikkbransjen er de blitt en anerkjent leverandør. Nå har de ambisjoner om å bli det samme for næringslivet. Derfor flyttet de til FOMO for ca. et år siden.
 
- Hva er det beste med Forus?
- Forus binder alt sammen på en god måte. Det er sentralt og midt mellom alt. Det er genialt. I tillegg er det store muligheter for oss blant alle bedriftene som befinner seg på Forus, sier David. -Også er det FOMO, vi stortrives og synes det er helt fantastisk her, legger han til.

 

GOTS krever guts

GOTS er den mest omfattende og internasjonalt anerkjente standarden innen tekstilindustrien. Sertifiseringen sørger for full gjennomsiktighet i alle ledd av produksjonen. 
Det betyr at hvert eneste steg i produksjonsprosessen, fra plukking av bomull til pakking av produkter i resirkulert plast, er gjort 100 % etisk etter de strenge standardene til GOTS – the Global Organic Textile Standard. Med GOTS er det garantert at alle arbeidere har trygge arbeidsforhold og rettferdige lønninger. Arbeidsuken er begrenset til 48 timer og alltid med en fridag. All overtid er frivillig og skal betales til en høyere timesats. I tillegg skal alle arbeidere ha mulighet til å organisere seg.  
 
- Det er en heftig jobb som ligger bak en slik sertifisering som GOTS, fremholder David. - Vi bruker store resurser for å opprettholde den. Daglig leder bruker 30 % av sin tid kun på det. Vi synes det er verdt det, og er stolte over å kunne si at vi er Norges grønneste tekstiltrykkeri, smiler han. 


Merch: Engelsk forkortelse av merchandise. Merch er alt du kan selge din tilhengerskare av CD´er, vinyl, t-skjorter, gensere, plakater, kaffikrus, merker, buttons osv.

For mer informasjon se: www.d2merch.no

Andre artikler