Ny del av sykkelstamveien åpnet

Ny del av sykkelstamveien åpnet

26.04.2023
fb_n
tw_n
in_n
Onsdag ble nye 1,7 kilometer av den nye sykkelstamveien åpnet for syklister. Den nye strekning går fra Sørmarka ved Auglendstunnelens sørlige åpning til Asser Jåttens vei og omfatter blant annet to nybygde bruer over kryssene ved Diagonalen. Sykkelmotorveien føyes sammen med den allerede ferdige sykkelveien mot Forus og Sandnes.

Dette er den tredje av totalt syv delstrekninger og den ble åpnet av varaordføreren i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken og statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Kalsås. Når hele strekningen står ferdig vil en kunne sykle fra Saxemarka til Forus på 15 minutter. Det kan verken bil eller buss konkurrere med.

I sin tale sa statssekretær Tom Kalsås at han håpet at flere bilister nå ønsket å gå over til å bli syklister, kanskje ikke hver dag, men i hvert fall av og til.

- Nord Jæren vokser slik som en del av de andre storbyområdene i landet. Det er populært å bo i regionen. Men veksten medfører utfordringer med trafikken. Kø, støy, støv er problemer som rammer mange, i tillegg til utslipp av klimagasser. Med Byvekstavtalen på Nord-Jæren og Bymiljøpakken er sykkelstamveien et av de beste prosjektene som skal hjelpe oss å nå nullvekstmålet, sa Kalsås.

Mange hadde møtt fram for å delta i åpningen, blant andre utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Darvik, prosjektleder for sykkelstamveien, Kari Smådal Turøy og daglig leder for Kruse Smith anlegg, Finn Erik Espegren.
DSC09608
DSC09638

Andre artikler