En av Norges største musikkforretninger ligger på Forus

En av Norges største musikkforretninger ligger på Forus

28.06.2024
fb_n
tw_n
in_n

Som eneste musikkforretning mellom Haugesund og Kristiansand, har 4Sound kunder som kommer langveisfra for å handle og oppleve det store utvalget i den gigantiske musikkforretningen. 

- Vi har et stort utvalg. Bare i gitarer, har vi over 200 forskjellige, med priser fra kr.1.500 – kr. 60.000. Kundene våre er alt fra større band, skoler, kommuner og privatpersoner. Utvalget består av alt innen musikkinstrumenter, podcastutstyr, hjemmestudioutstyr og verksted, sier butikkmedarbeider, Inge Enoksen.

 

En godtebutikk for musikkinteresserte 

Mens vi var på besøk i butikken dukket flere lokale kjendiser opp. En av dem, selveste blueslegenden Reidar Larsen, slo av en prat. - Jeg er innom her så si ukentlig. Mest for en drøs og en kopp kaffe. Dessuten er det jo alltid noe jeg ser etter; en ny ledning, et stativ eller for å spille litt på et av de mange pianoene de har her, sier Reidar.

Han forteller også at butikken er genial for dem driver kommisjon for han og andre kunder. 4Sound videreselger, eller tar instrumenter i innbytte. Reidars nyeste piano er kjøpt her. - Jeg har jo holdt på noen år etter hvert, faktisk var min første offisielle opptreden var i Atlantic hall, 17.mai 1970. Gjennom årene har det også blitt noe utskifting og oppgradering av egne instrumenter. Da er slike butikker som dette rene godteposen for min del, smiler han.

 

Bussveibyggingen gjør det vanskelig å komme til butikken

Butikken ligger vegg i vegg med Eureka møbelsalg, der Skeidar før holdt til, like bak Travbanen på Forus. Den sentrale plasseringen, har etter bussveiprosjektets byggeperiode blitt det motsatte. Det er godt gjemt og vanskelig å finne.

- Vi merker det veldig, spesielt på omsettingen til butikken, og synes så klart det er litt dumt. Gjennom de to årene byggingen har pågått har vi måttet hjelpe mange kunder med å finne frem til oss. Vi har hentet folk på Kvadrat, vår kjedeligste erfaring var nok da en kunde fra Flekkefjord endte opp med å kjøre hjem uten å finne oss. Vi kan ikke legge skjul på at vi ser frem til at alt er ferdig innen to år, forteller Inge Enoksen.

A7409712
A7409687
Drone%20bilde
A7409696
Anja Tollefsen Lussand
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler