AIR by Bolder lanserer “Møteplass for Mestring”

AIR by Bolder lanserer “Møteplass for Mestring”

19.05.2022
fb_n
tw_n
in_n
Forrige uke var det snorklipping ved fungerende Stavanger-ordfører Dagny Sunnanå Hausken for AIR by Bolders nye samfunnsprosjekt kalt “Møteplass for Mestring” på Forus. Konseptet skal være en arena hvor nasjonale læremål for skolen møter en aktiv livsstil og mestring.  

Hensikten med “Møteplass for Mestring” er å skape en arena hvor grunnskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i regionen kan kombinere læring, fysisk aktivitet og bevisste valg med målsettingene for skoleverket som er forankret i læreplanene fra Utdannings-direktoratet. 
 

En arena for læring og livsmestring 

Læreplanen fastsetter målsettinger om å tilrettelegge for livsmestring på nye måter, bærekraftige og aktive valg for å stimulere kunnskapserverving og tilrettelegging av skolehverdagen på en måte som aktiviserer elevene på en positiv måte. Dette sammenfaller med AIR by Bolders verdier. 

– "Møteplass for Mestring" er en måte for oss å presentere verdiene våre på og vise hvordan vi kan fungere som en faglig rettet samarbeidspartner for skolene i regionen. For oss er det en utøvelse av det vi ser på som vårt samfunnsansvar, sier AIR by Bolder-gründer Eirik Skjærseth. 
 

Inviterer alle skoleklasser i regionen 

Under den offisielle lanseringen 13. mai var 75 skolelever fra Bogafjell skole i Sandnes og Jåtten skole i Stavanger tilstede for å teste det nye læringstilbudet. Her fikk de en annerledes skoledag med mestringsfølelse og fysisk aktivitet, inkludert klatring, turning og ballspill.  

Prosjektet innebærer at samtlige skoleklasser ved alle skoler i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg vil bli invitert til å komme på kostnadsfritt besøk for å lære, leke, sosialisere og bygge selvfølelse. Ifølge AIR by Bolder vil invitasjoner sendes ut til skolene i mai og besøkene vil finne sted i løpet av de kommende månedene. 
 

Klargjør full åpningsfest 

Etter to år med smittevernsrestriksjoner kan AIR by Bolder endelig åpne dørene for fullt. Lanseringen av “Møteplass for Mestring” ble startskuddet for reisen mot åpningsfestivalen og lansering av et fullt tjenestetilbud i august 2022.  
 
AIRbyBolder_M%E2%94%9C%C2%A9teplassForMestring_lansering_2_fotoJulieHoff_jpg_jpg
ÅPNET MØTEPLASS FOR MESTRING: AIR by Bolder inviterte 75 skoleelever til lanseringen av det nye lærings- og mestringstilbudet
AIRbyBolder_M%E2%94%9C%C2%A9teplassForMestring_lansering_fotoJulieHoff_jpg
Foto: Julie Hoff

Andre artikler