25.02.2021
fb_n
tw_n
in_n
Mobile Software har signert avtale med YAGO for å teste ut droneteknologi for nød- og krisesituasjoner til appen bSafe. Sikkerhetsselskapet henter inntil 30 millioner til teknologiutviklingen.

Med på satsingen er blant annet Ketil Solvik-Olsen, John Chr. Elden og Trond Riiber Knudsen. Mobile Software har også fått med tidligere general og toppsjef for Heimevernet Tor Rune Raabye som rådgiver under testingen ved Europas største testarena.

– De løsningene Mobile Software nå utvikler i forbindelse med testingen på YAGO testarena ved Forus, vil garantert være med på å redde liv, sier Tor Rune Raabye. Selv har han erfaring fra Forsvarets operasjon i forbindelse med terrorangrepet på Utøya da droner kunne ha vært et verdifullt redskap.
 

Vil styrke beredskapen med nød-app og droner

BSafe-appen skal forebygge vold og overgrep, og regnes som en av verdens beste trygghet- og sikkerhetsapper med banebrytende teknologi.

Selv om mobiltelefonen ligger i jakken, vesken eller baklommen, kan en alarm aktiveres ved bruk av stemme. Når alarmen er aktivert, varsles dine oppgitte nærkontakter med din nøyaktige lokasjon. Mobiltelefonen streamer automatisk situasjonen slik at nærkontaktene kan se og høre alt som skjer. Dette lagres som lyd- og videoopptak som kan tas opp som bevis i en rettssak.

Nå vil Mobile Software teste droneteknologi som kan kobles opp mot appen og rykke ut i nødsituasjoner. Gjennom avtalen med YAGO vil de simulere reelle nød- og krisesituasjoner som ulykker, opptøyer og voldshendelser, og teste varsling av nødetater og droneutrykning.

Dronene vil kunne utstyres med kamera, lys og sirene, og sendes inn for å få oversikt i nød- og krisesituasjoner. De vil raskt kunne sikre informasjon som kan overføres direkte til utrykningskjøretøy som er på vei til stedet. Dette vil kunne redusere responstiden og risikoen i krisesituasjoner.
 

Tidligere samferdselsminister med på eiersiden

Ketil Solvik-Olsen viste som statsråd et stort og brennende engasjement for droneteknologi, og var en pådriver for å modernisere lovverket for både autonome kjøretøy og droner. Nå er han styremedlem i Mobile Software og jobber for å innovere sikkerhetsmarkedet.

– Vi har høye ambisjoner om å modernisere og utvikle neste generasjons sikkerhetsteknologi. Samarbeid med YAGO gir oss mulighet til å bevise funksjonene i vårt produkt, og styrker dermed vår konkurranseevne og omdømme både nasjonalt og ikke minst internasjonalt, sier Ketil Solvik-Olsen.
 

Om Mobile Software

Mobile Software AS utvikler banebrytende trygghet- og sikkerhetsteknologi på mobiltelefoner for enkeltpersoner, virksomheter, alarmsentraler, mobiloperatører og myndigheter. Sammen med store internasjonale teknologipartnere skal selskapet utvikle neste generasjons nødtjenester og modernisere det globale sikkerhetsmarkedet.
  • Mobile Software AS har signert en partneravtale med RapidSOS, USA’s største leverandør av teknologi til nødtjenesten 9-1-1 med 6.000 lokale/regionale nødsentraler i USA. De dekker 95% av det amerikanske markedet med nærmere 200 millioner nødsamtaler årlig for kunder som Apple, Google og Facebook.
  • Mobile Software har signert avtale med Otello (tidl Opera Software) om distribusjon av teknologi til mobiloperatører i 30 land i Asia, Afrika og Sør-Amerika med over 2 MRD mobilkunder.
  • Mobile Software AS henter nå inn kapital for å skalere, utvikle og kommersialisere løsningene for å utvikle og modernisere det globale sikkerhetsmarkedet.

Andre artikler