Upheads satser med første oppkjøp i Sverige

Upheads satser med første oppkjøp i Sverige

21.08.2023
fb_n
tw_n
in_n
Foto: Upheads/Kristine Grude Nesvik

Forus-bedriften Upheads er en av de raskest voksende IT-bedriftene i Norge og leverer resultater som knuser tidligere rekordår. Nå etablerer den seg i Sverige som del av strategien om å bli Nordens ledende IT-leverandør for små og mellomstore bedrifter. Dette sier bedriften i en pressemelding.

Upheads, som spesialiserer seg på skybasert IT-drift, digitalisering og IT-sikkerhet, kjøper Malmö-selskapet WeSafe, en rendyrket utfordrer innen skybaserte IT-tjenester i Sverige. WeSafes tre grunnleggere går inn på eiersiden i Upheads og vil fortsette lede vekstreisen i Sverige.

Upheads ble grunnlagt i 2013 av Ove Rydland og har i dag 180 ansatte fordelt på seks kontorer i Norge. Hovedkontoret ligger på Forus i Sandnes. Upheads omsatte for ca. 378 millioner i 2022, proforma justert for oppkjøp gjennomført før WeSafe-transaksjonen. 

WeSafe er ledende på Microsoft-skytjenester, dataplattform og AI-løsninger for små og mellomstore bedrifter i Sør-Sverige. Den har vært Gaselle-bedrift i Sverige de siste fire årene, i en periode hvor de har levert sterk og lønnsom vekst basert på sin skalerbare forretningsmodell. I 2022 hadde WeSafe en omsetning på ca. 75 millioner kroner.

Bedriftens 38 medarbeidere vil fortsette som før som del av en større organisasjon med spennende utviklingsmuligheter. 

Vekst uten voksesmerter

Sammenslåingen er en svært viktig milepæl for Upheads sin strategi om å etablere en nordisk posisjon. – Upheads har hatt en klar ambisjon om å gå inn i det svenske markedet. WeSafe er puslespillbrikken som manglet for å gi oss den tilstedeværelsen vi har siktet mot. Sammen med WeSafe tar Upheads et stort steg mot vår visjon om å være en ledende leverandør til SMB-markedet i Norden, sier administrerende direktør i Upheads, Bjørg Tomlin.

– Vi kommer kjappere i posisjon i Sverige når vi går sammen med WeSafe, ellers ville det nok tatt oss flere år, bekrefter Upheads-gründer, eier og forretningsutvikler, Ove Rydland. 

Selv med rekordvekst og oppkjøp er Upheads opptatt av kontrollert ekspansjon. – Vi skal skape et solid fundament for ytterligere vekst. Vi er alltid interessert i muligheter som oppstår, men er hovedsakelig opptatt av langsiktighet og vil bygge kvalitet over tid, sier Rydland.

Lokale verdier og tilstedeværelse 

Når Upheads nå har etablert seg i Sverige, skal den videre veksten være med lokal tilstedeværelse. – Vi har allerede noen kunder i Sverige, men dette er første gang vi tar kjernevirksomheten med skybasert IT-drift, sikkerhet og digitalisering utenfor Norge, sier Tomlin og understreker i pressemeldingen at Upheads er bygget på lokale verdier, og er opptatt av lokal tilstedeværelse og nærhet til kundene våre. Dette gjelder like mye for Sverige og Malmö, som Sandnes eller Laksevåg.

 

Upheads%20%20WeSafeny
Upheads + WeSafe: F.V. Martin Liljenberg (CTO WeSafe), Per Liljenberg (CSO WeSafe), Ove Rydland (gründer og eier, Upheads), Peter Fritzon (CEO WeSafe) og Bjørg Tomlin (Adm. Dir. Upheads)
Foto: Upheads/Kristine Grude Nesvik
c-Anne%20Lise%20Nordheim%20-%20Bj%C3%B8rg%20Tomlin%20Upheads
Adm. dir. Upheads: Bjørg Tomlin
Foto: Anne Lise Norheim

Andre artikler