Tvedtsenteret feirer 40 år

Tvedtsenteret feirer 40 år

03.09.2022
fb_n
tw_n
in_n
I september er det 40 år siden Jarleif Tvedt åpnet dørene til Tvedtsenteret på Forus. Siden har det familieeide selskapet Tvedt Eiendom utviklet et regionalt handelssenter på 50.000 kvm på Forus. Med økende besøkstall og planer for videreutvikling er Tvedtsenteret optimistiske for veien videre.
 

Startet med møbelbutikk

I 1982 åpnet dørene til Tvedtsenteret med møbel- og interiørbutikker på Forus, og ble med det Norges største møbelsenter. 4. september gikk en elefant-kortesje i Stavanger sentrum  for å promotere og markere åpningen av det nye senteret på Forus. Enkelte vil gjerne dra kjensel på elefant-symbolet som var del av logoen til Tvedtsenteret og “cash and carry”-konseptet den gang.
elefantbilde_%20i%20Stavanger%20sentrum
ELEFANT-KORTESJE: I september 1982 åpnet Tvedtsenteret dørene med en storstilt lanseringsfest.

Forus strategisk lokasjon

Da forretningen til møbelsnekker Jarleif Tvedt vokste ut av lokalet i Stavanger sentrum, startet jakten på en tomt med god plass til møbelbutikk og -lager. Valget falt på Forus som den gang var et jordbruksområde, men som var pekt ut som et sentralt punkt i regionen med nærhet til motorvei og planer om toglinje. Tvedt ble med det en av de første aktørene som etablerte seg i det som nå er blitt et regionalt handelssenter.
 

Fortsatt satsing på sentermodellen

40 år etter at den første møbelbutikken etablerte seg på Forus, flytter Trademax og Lampehuset inn på Tvedtsenteret. Den svenske møbelgiganten Trademax har gjort suksess med netthandel, men satser nå på butikketablering i Norge. Ifølge senterleder Kristine Bergseteren vitner dette om at den fysiske handelen fortsatt står sterkt.

– Vi opplever en økning i både besøkstall og omsetning. Selv under pandemien hadde vi god tilstrømming av kunder. Jeg tror folk setter pris på å kunne besøke en butikk og se varene fysisk før de kjøper, sier Bergseteren.
Kristine%20Bergseteren-Senterleder
TROR FORTSATT PÅ FYSISK HANDEL: Senterleder Kristine Bergeseteren er glad for å ønske nettgiganten Trademax velkommen til Tvedtsenteret.

Inviterer til jubileumsfeiring med 40 meters kake på lørdagen

Tvedtsenteret planlegger storstilt feiring av jubileumsåret med gode tilbud og aktiviteter 22.-24. september. Lørdag 24. september kan kunder i tillegg se fram til aktiviteter som ansiktsmaling, lykkehjul og konkurranser med en mengde premier. Våland dampbakeri har fått i oppdrag å levere en 40 meter lang kake for anledningen. Samme kveld arrangeres det fest for ansatte og samarbeidspartnere på senteret.
 
0157_010
LANSERINGSFEST: September 1982 arrangerte Tvedtsenteret lanseringsfest. Denne måneden ønskes kunder velkommen til 40-årsjubileum.

Andre artikler