Hverdagsmagi hos Ranso på Forus

Hverdagsmagi hos Ranso på Forus

12.06.2023
fb_n
tw_n
in_n
Arbeids- og inkluderingsbedriften Ranso sørger for at det er rent og pent på Forus. Gjennom Forus Næringspark fikk bedriften i 2015 oppdraget om helårsrydding på hele det store Forus-området. Med utgangspunkt i Moseidveien finkjemmer den glade gjengen veier og kanaler på Forus for søppel.

- Vi er kjempefornøyde med samarbeidet vi har med Forus Næringspark. Slike løpende helårsoppdrag er gull verdt for oss. For at vi skal kunne tilby meningsfylt arbeid til våre ansatte er vi avhengige av at næringslivet gir oss arbeid, forteller Siv-Len Strandskog, daglig leder i Ranso.

Ranso produserer varer og leverer tjenester både til private og bedriftskunder. Teamet består både av fast ansatte og kolleger som har en såkalt VTA-plass (varig tilrettelagt arbeidsplass) fra NAV både i Randaberg og fra Sola kommune. Gjennom bedriften får folk mulighet til å jobbe og produsere noe samfunnet har brukt for. Lønnen er en «bonuslønn» i tillegg til lønnen de får fra NAV. Dette gjør at de kan leve greie liv med litt ekstra inntekt. Hos Ranso har de som mål at alle skal ha meningsfulle arbeidsoppgaver og oppleve mestring gjennom godt arbeidsmiljø og humor på jobb.

Meningsfullt og inspirerende arbeid.

De 60 tiltaksansatte som jobber hos Ranso har varierte arbeidsdager gjennom rullering av oppgaver. De lager lys, tennbriketter og tover gryteunderlag og i Randaberg har de en egen snekkeravdeling. I tillegg til ryddeoppdrag, har de også pakkeoppdrag for bedrifter. 

- For mange som jobber her er jobben nærmest selve navet i livene deres. Det er her de har sine sosiale relasjoner og opplever mestring, mangfold og tilhørighet, forteller Siv-Len.
 

Miljøvennlig produksjon

I all produksjon er de bevisste på gjenbruk. Til stearinlysene produserer de over syv tonn filtrert og miljøvennlig voks hvert år. Alt overskudd av voks videreforedles til tennbriketter. Voks som havner på gulvet skrapes opp til gjenbruk. Avisene som brukes til tennbrikettene er rester fra Solabladet, sykehjem og hjemmetjenesten i Sola.

 

IMG_5884
GODE KOLLEGAER: Simon Evertsen (tv) og Oliver Hovland, er i full sving med produksjon av tennbriketter.
Bilde%20blur
ARBEIDSGLEDE: Thea (tv) og Mathias.
IMG_5880
LYSPRODUKSJON: Amanda Reppert som har jobbet i Ranso i 14 år er i full sving med dagens lys.
IMG_5900
DAGLIG LEDER: Man blir i godt humør av å jobbe her, sier Siv-Len Standskog.
Anja Tollefsen Lussand
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler