Forus er tilbake! - på utleiemarkedet

Forus er tilbake! - på utleiemarkedet

05.10.2023
fb_n
tw_n
in_n
- Det aller viktigste med Forus er det store nettverket av bedrifter, at så mange holder til der og at så mange folk med høy kompetanse jobber der, sier Jan Inge Røyland, leder for næringseiendom hos Eiendomsmegler 1 SR-Eiendom.

Forus huser over 3000 virksomheter og nærmere 50.000 ansatte og er et av landets største næringsområder. - På Forus er de store kundene, som Equinor og VÅR energi og mange andre viktige selskap, sier Røyland og fremholder at Forus ligger ideelt til nær fire kommunesentra, flyplassen, motorveien og gode havner. Samtidig tilbyr Forus både kontorer og kombinasjonsbygg, de siste er svært ettertraktet.
 

- Hva med prisene?

- Prisene er rimeligere enn i Stavanger sentrum, men en kan likevel ikke velge å vrake på Forus slik en kunne for noen år siden, sier Røyland og forteller at mange begynner å se etter eiendommer i sentrum, men ender på Forus både på grunn pris og det nettverket som finnes der.

De siste leieprisene innhentet våren 2023, viser at kontor med høy standard på Forus leies ut til 1.100 – 1.500 kroner per m2 og kontor med normal standard til 750 – 1.100 kroner per m2. Tilsvarene tall for Stavanger sentrum er: kontor høy standard: kr 2.300 – 3.200 og kontor normal standard: kr 1.800 – 2.300.


Forus er tilbake

Før sommeren la Eiendomsmegler 1 fram en rapport om næringseiendommer i vår region og stiller der spørsmålet om ikke Forus er tilbake?

Om Forus står det i rapporten: «På̊ Forus fortsetter nedgangen i arealledighet på næringsareal. Total er det nå̊ 5,6% ledig areal, tilsvarende 118.000 kvadratmeter. Området er i en positiv utvikling, med økt aktivitet gjennom vekst i etablerte bedrifter, samt etablering av flere nye mindre vekstbedrifter. Det har vært mye negativ omtale av Forus de siste årene med høy ledighet og fallende leiepriser. Vi ser nå at ledigheten på Forus er markert ned og leieprisene har det siste årene økt noe og stabilisert seg. Dette er tydelige signaler om markedet for næringseiendom på Forus er i ferd med å komme i balanse.»
- Vi har stor tro på Forus framover, «alle» er jo på Forus, det tiltrekker flere, sier Røyland som lover ny rapport om utleiemarkedet i november.
Jan%20Inge%20R%C3%B8yland
Jan Inge Røyland
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler