12.10.2020
fb_n
tw_n
in_n
13. august ble ny byvekstavtale for Nord-Jæren signert. I den ligger et betydelig tilskudd til å øke ruteproduksjon for buss på Nord-Jæren – og i dag går startskuddet.

Flere ruter får en dobling i antall avganger og jobbreisende til Forus kan nå i større grad gå til busstoppet uten å sjekke klokke eller rutetider først. Direkteruter fra Randaberg, Tasta og Hundvåg til Forus, som før var rushtidsruter, vil nå få avganger hele dagen. Eksempelvis vil Hundvåg-Forus få 125 flere avganger i uken, og på Hommersåk opprettes det en helt ny direkterute til Forus.

Nedenfor en oppsummering fra Kolumbus. Klikk her for detaljert oversikt.

– Tallene viser at jo lengre fra byen en kommer, jo sjeldnere går bussen. Og jo mer tilbøyelige er folk for å velge bilen. Dette gjør vi noe med nå.

– Vi styrker pendlerrutene til Forus så det skal bli lettere å sette bilen hjemme for flere. Og når vi sørger for tidligere og flere bussavganger i distriktene på lørdag og søndag, får helsearbeidere og andre som må rekke jobb i helgene en enklere logistikk.

– Vi starter opp igjen med fullt busstilbud etter fellesferien en uke tidligere fra og med 2021. Det betyr en enklere studiestart for alle ved universitetet, og en bedre logistikkhverdag for alle som ikke har ferie på samme tid som skolene.

– Kvartersfrekvens flere steder senker terskelen for å ta bussen. At du kan gå til stoppestedet uten å sjekke rutetider, og vite at det snart kommer en buss.
kolumbus-nye-ruter-540x800

Andre artikler