16.10.2020
fb_n
tw_n
in_n
– Vi er utrolig fornøyd med de nyinnredede lokalene som understøtter både våre interne og kunderettede aktiviteter, sier Rasmus Gjesing, adm. direktør og partner i Håmsø Patentbyrå.

Selskapet tilbyr et komplett tjenestetilbud innen patent-, varemerke- og designbeskyttelse og ble nylig rangert som det 8. beste patentbyrået i Europa av Financial Times. Nå skal selskapet videreutvikles ytterligere i skreddersydde lokaler i 2020park på Forus øst.

Bedre fasiliteter for ansatte og kunder
Lokalene på cirka 1000 kvm i femte etasje har blant annet en amfiløsning ved inngangspartiet for frokostmøter, seminarer og ulike arrangementer. De 33 ansatte har tilgang til fire møterom med toppmoderne videokonferanseutstyr og sitter i cellekontorer, ikke åpent landskap.

– Vi tok beslutningen om cellekontorløsning med mye plass for de ansatte før pandemien og er ekstra fornøyd med valget nå, forteller Gjesing.

Han merker allerede nå økt trivsel blant de ansatte.

– De moderne lokalene gir bedre trivsel, men vi har også blitt del av et stort miljø med mange andre spennende virksomheter i 2020park. I tillegg ligger Forus midt i regionen og det er enkel adkomst med buss, tog, sykkel og bil, sier Gjesing.

Håmsø Patentbyrå er ikke bare et av Europas beste, men også det eneste patentbyrået i Norge med hovedkontor i Rogaland. Og ingen andre steder i Norge søkes det om flere patenter enn i Stavanger-regionen.

– Vi har kunder i hele verden og Norge, men flesteparten er på Forus. Her er det utallige innovative virksomheter med behov for patentbeskyttelse og det er praktisk å være lokalisert her i forbindelse med kundebesøk og -arrangementer, forteller Rasmus Gjesing.

Best i verden på bærekraft
2020parks miljøfokus ble også vektlagt da Håmsø Patentbyrå valgte å flytte fra Sandnes sentrum. Bygget Håmsø flytter inn i er sertifisert til Breeam Excellent. Tidligere i år oppnådde 2020park også miljøsertifiseringen BREEAM Community som første aktør i Norge og blant de fem første i verden med karakteren Outstanding for prosjektet Forusparken. Poengscoren på 93,2 er også den høyeste BREEAM Community-scoren i verden med god margin.

– Forusparken kan bli verdens mest bærekraftige bolig- og jobbområde og vi er utrolig stolte av å sette Forus på det internasjonale bærekraftkartet. Vi kan overlevere Forusparken til neste generasjon når den tid kommer og vite at vi har gjort det beste for miljøet, sosiale forhold og økonomi, forteller adm. direktør Monica Runestad i 2020park.

10-minuttersbyen
2020park ligger nær Gausel stasjon og den kommende bussveien vil gå rett utenfor. Noen av de bærende prinsippene i planene for Forusparken er at buss, sykkel og gange skal erstatte bilbruk og restauranter skal erstatte kantiner. I tillegg er det betydelig fokus på miljø og trivsel.

–  Vi utvikler i et samfunnsperspektiv og basert på tankegangen om 10-minuttersbyen. Det vil si at man skal kunne bo, leve og jobbe innenfor et område med bare 10-minutters gange for å redusere bilbruken, sier Monica Runestad.

– Miljøsertifiseringen er svært positivt på mange måter. Den gir oss blant annet lavere energikostnader og et bedre miljøregnskap, eksemplifiserer Rasmus Gjesing.

Håmsø Patentbyrå ble etablert i Sandnes i 1950 som en familiebedrift. I fjor kjøpte syv ansatte selskapet som nå drives som en partnerbedrift.

– Vi har 70-årsjubileum i år og ser veldig lyst på fremtiden. Etter at kåringen ble offentliggjort i Financial Times, har vi fått flere henvendelser fra utenlandske selskap som ønsker å samarbeide. Det er også pågang fra utenlandske rådgivere som er interesserte i jobb hos oss, avslutter Rasmus Gjesing.

Personbilde: Rasmus Gjesing og Monica Runestad. 
forusparken-2_-3-scaled-800x600
forusparken-2_-6-scaled-800x600
forusparken-2_-18-scaled-800x600
monica-og-rasmus-800x600

Andre artikler