Vekst for «grønne» roboter

Vekst for «grønne» roboter

10.04.2024
fb_n
tw_n
in_n
Forus-bedriften Remotion leverer vedlikeholdsroboter til skip og offshoreinstallasjoner over hele verden. Selskapets teknologi reduserer utslipp både ved fjerning av maling og påføring av ny. Tidligere i år mottok selskapet Tekna Stavangers teknologipris for sin innovative virksomhet.
 
- Det unike med våre roboter er de kan gjøre jobben sin mens skipet er i full drift. Samtidig skreddersys den enkelte robot til den enkelte kundes behov, - det hører ut som en salgsspitch, men det er vårt fortrinn, smiler daglig leder Erik Svenheim som er ny i jobben og foreløpig lever en pendlertilværelse Bergen – Forus. Gründer er Morten Urrang, som nå er forretningsutvikler.
 

Verdensledende

Etter flere år med forskning og utvikling lanserte Remotion sitt første robotsystem i 2016. Siden den gang har de designet, konstruert og produsert ni ulike roboter. I tillegg har de utviklet en rekke praktiske verktøy for bruk i forbindelse med sine roboter. Selv kaller de seg for en verdensledende leverandør av magnetiske fjernstyrte roboter og en fremtredende leverandør av vedlikeholdsteknologi. Det fører til vekst.
 

Trenger folk

- Vi er stadig på jakt etter folk, teknikere som kan være ute hos kunden, ingeniører til videre utvikling og prosjektledere, forteller Svenheim som i dag har 28 ansatte. Hovedkontoret er i Forusbeen 210, men da forus.no besøkte lokalene var det ikke mange å se. – De reiser verden rundt der kundene er, akkurat i dag har vi virksomhet på tre kontinenter, selv var jeg i Brasil i forrige uke, forklarer Svenheim.
A7405019
INTERNASJONAL SUKSESS: Daglig leder Erik Svenheim (tv) og gründer er Morten Urrang foran en av robotene som snart skal skipes til en kunde i Nordsjøen.
A7405006
HJEMMELAGET: Proteus Safe, laget og produsert i Remotions lokaler på Forus.
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler