Universitetet på plass på Forus

Universitetet på plass på Forus

08.09.2023
fb_n
tw_n
in_n

I forrige uke startet for første gang universitetet studier på Forus. Et nytt tilbud med tilhold på FOMO som vil koble næringslivet tett på UiS og bidra til høyere fart inn i kompetansetransformasjonen som trengs for det grønne skiftet. 

Det er Forus Næringspark som har lagt til rette for studier på Forus. Med godt samarbeid og god dialog med FOMO, UiS og Beyonder har prosjektet latt seg gjennomføre.

- Dette gjør vi for å skape et verdifullt samarbeide mellom studenter, akademia, forskning, politikk og næringsliv, sier Ronny Fiuren, forretningsutvikler i Forus Næringspark. - Prosjektet er en del av en større visjon om å koble gründere, scaleups og næringsliv tett på UiS samt bidra til kompetansetransformasjonen.
 

Spennende

- Dette er et spennende prosjekt. Vi ønsker å få en tettere kobling til næringslivet. Studentene får med dette muligheten til å kjenne på entreprenørånden, sier Sigbjørn Landazuri, foreleser på UiS og professor i industriell økonomi.

Studiet tilbyr fag til master i industriell økonomi og høstens fag er Strategy & Management og Green Transition. Neste semester blir det andre forretningsorienterte eller tekniske fag. Målet er også å koble studenter og bedrifter om masteroppgaver. På sikt vil det komme mentormuligheter og studenter vil bli invitert med i arrangementer. 

Samarbeidet er bygget opp gjennom våren. Det startet med at det nye batteriteknologi-studiet som foregår delvis hos Beyonder på Forus. I den anledning ble det sjekket ut om der var stemning for å teste ut flere fag og studenter på FOMO. Dette ble godt mottatt fra forskjellige hold på UiS. Spesielt innenfor energi, teknologi og økonomi.

- UiS har over flere år scoret godt på mange spørreundersøkelser internt, men har lavere score på attraktiviteten opp mot næringsliv, forteller Ronny. – Dette studietilbudet er et konkret tiltak vi vil skal øke deltakelsen i klassen, øke attraktiviteten til fagene som får være her og bli en «snakkis» når de er ferdig som studenter og kommer ut i arbeidslivet.

Forus sin rolle handler om å initiere nye samarbeid og knytte våre partnere sammen på en måte som igjen gavner næringsparken, byggeiere, bedrifter og ansatte. Ved å ha et sterkt og godt integrert campus Ullandhaug med Forus vil vi begge bli mer attraktive og konkurransedyktige. 

Satsingen skjer i samarbeid med Future Energy Hub https://www.uis.no/nb/forskning/future-energy-hub der Forus har deltatt i flere år. Dette er et kompetansehevingsprogram som også omfatter tettere knytting til næringsliv.

Og med dette har også Sandnes kommune fått UiS studenter.

 

DSC00403
INVITERTE TIL DIALOG: Ronny Fiuren (t.h.), forretningsutvikler i Forus Næringspark inviterte studentene til å ta kontakt med næringsparken for å få hjelp til direkte koblinger til selskaper på Forus. Sigbjørn Landazuri, foreleser på UiS og professor i industriell økonomi er svært fornøyd med det nye tilbudet.
DSC00544
FORUS-STUDENTER: De første studentene på plass på FOMO.
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler