TechnipFMC finalist i ONS Innovation Awards med grønt hydrogen-prosjekt

TechnipFMC finalist i ONS Innovation Awards med grønt hydrogen-prosjekt

26.08.2022
fb_n
tw_n
in_n
Med prisutdelingen Innovation Awards premierer ONS banebrytende innovasjon og teknologi innen energibransjen. Forus-baserte TechnipFMC er nominert til den prestisjetunge prisen for sitt hydrogen-prosjekt Deep Purple. 

Neste uke møtes næringsliv, politikk og akademia til ONS 2022 i Stavanger. Konferansen samler internasjonale aktører fra energibransjen for å diskutere fremtidens energiløsninger. Tirsdag deles Innovation Awards ut til bransjens mest nytenkende og bærekraftige teknologi.  

Juryen har nylig valgt ut fem finalister i hver kategori til ONS Innovation Awards 2022, blant totalt 100 søkere fra 13 ulike land. TechnipFMC, et internasjonalt energiselskap som holder til på Forus, er blant de fem håndplukkede finalistene som kan vinne årets innovasjonspris.  

– TechnipFMC er stolt over at Deep Purple-teamet™ vårt har blitt anerkjent for sin innsats på pilotprosjektet. Å være finalist for ONS Innovation Awards er en ære, sier Torunn Myhre, Chief Product Developer Hydrogen i TechnipFMC. 

Teknologi for offshore hydrogenproduksjon  
TechnipFMC samarbeider med ledende kompetansemiljøer for å utvikle et energisystem for offshore produksjon av grønt hydrogen og fornybar energi. Deep Purple-systemet bruker offshore vindenergi til å produsere hydrogen fra sjøvann.  

Grønt hydrogen vil være viktig for å drive energiomstillingen og skape ny grønn industri. Hydrogenet kan lagres under vann og forbrukes ved offshore-installasjoner eller transporteres til land. Teknologien kan potensielt redusere 80% av CO2-utslippene fra olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel.  

Innovasjonsprisutdeling siden 1982  
ONS Innovation Awards har som formål å fremme teknologi og løsninger som bidrar til å gjøre energibransjen mer konkurransedyktig og bærekraftig. Innovasjonsprisen har vært utdelt siden 1982 og i 2004 ble det innført en egen innovasjonspris i kategorien små og mellomstore bedrifter (SMB).  

Under forrige prisutdeling i 2020 gikk Equinor, Shell og Total av med innovasjonsprisen for Northern Lights-prosjektet for karbonfangt og -lagring. Forus-selskapet Blue Logic ble tildelt SMB-innovasjonsprisen for sin ladeteknologi for undervannsdroner. 

Les mer om Blue Logic her: – Kutter  CO2 med ladeplater på havbunnen 
77b6e5dec778ab0551d35f92ba3116a40939cbdb
BANEBRYTENDE INNOVASJON: TechnipFMC er nominert til ONS Innovation Awards for hydrogen-prosjektet Deep Purple. Illustrasjon: TechnipFMC

Andre artikler