Seabrokers - stein på stein i 40 år

Seabrokers - stein på stein i 40 år

13.07.2023
fb_n
tw_n
in_n

Seabrokers Group feirer i år 40 år og driver stort på en rekke områder; skipsmegling, eiendom, fundamentering, havnekraner, havovervåking og sikker løfthåndtering. – Vi har bygget stein på stein i 40 år, sier markedssjef Linn Terese Marken.

- Vi har kanskje tatt sjanser underveis, sier hun, men vi har hele tiden visst hva vi har holdt på med, vi har sett at behovene ville komme. Det er stadig nye spennende ting på gang hos oss, vi er fulle av energi og ser fremover, så «stay tuned», vi er klar for de neste 40.

Sentralt i Forus Næringspark eier Seabrokers et 240.000 m² stort tomteområde og ca. 210.000 m² kontor- og næringsbygg. For Forus har Seabrokers hatt størst betydning som eiendomsaktør der selskapet har bygd den såkalte «gullrekka» i vest mot golfbanen. Der har de fått inn mange store leietakere som Vår Energi og Oceaneering. – Seabrokers har med sine eiendommer skapt aktivitet og verdiskaping på Forus, sier Stein Racin Grødem, daglig leder i Forus næringspark.
 

Startet med ombygde fiskebåter

Selskapet Seabrokers ble etablert i 1982 da fiskebåter og eldre supply-skip ble bygget om til hjelpefartøy for samseilingspool for offshore hjelpefartøy i Nordsjøen. Gjennom selskapene som utgjør Seabrokers Group, er selskapet bransjeledende innen tjenester for skipsmegling, eiendomsutvikling, eiendomsdrift, fundamentering, geoenergi, havnekraner og tungløftmaskin, havovervåking og autonom transport. Ut fra stammen Seabrokers vokste det grener fram etter hvert som nye behov ble avdekket.

- Det kan tilsynelatende se ut som tilfeldigheter når selskapet utvider, men veksten i Seabrokers bunner i innovasjon og tanken om at ting kan gjøres bedre og en grunnleggende effektiviseringsvilje, understreker Marken.
 

Med fremtiden for øyet

- Seabrokers vil bidra til løsninger som reduser klimaavtrykk og jobber stadig for å øke kunnskap innen ny grønn teknologi og bærekraftige løsninger. Siden etableringen av Seabrokers Group i 1982 har fokuset til selskapet vært bærekraftig innovasjon, fremholder Marken.

IMG_7873
GODT DRIV VIDERE: - Veksten i Seabrokers bunner i innovasjon, tanken om at ting kan gjøres bedre, og en grunnleggende effektiviseringsvilje, sier markedssjef Linn Terese Marken
DJI_0946-Edit
GULLREKKA: Mange store leietakere trives her.
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler