Plukkerobot klar for nettbedrifter - senker barrieren for automasjon

Plukkerobot klar for nettbedrifter - senker barrieren for automasjon

13.11.2023
fb_n
tw_n
in_n

Lagerautomasjon har til nå vært forbeholdt de store og rike bedriftene. Lagersystemene som har vært på markedet fram til nå er for dyre, for komplekse og krever for stor plass til at små og mellomstore bedrifter har kunnet kjøpe dem. Det vil forusbedriften Pickr gjøre noe med ved hjelp av sin bevegelige plukkerobot.

Vi dro til Fabrikkveien på Forus for å ta Pickr og deres plukkerobot nærmere i øyesyn, og fant en bedrift som nylig har gått fra start up til scale up og som nettopp har landet sin første store kontrakt med veterinærnetthandelen VESO Apotek.

- Vår visjon er å hjelpe de mindre nettbedriftene å bli konkurransedyktige slik at svære aktører som Amazone ikke kjører over dem, sier Roald Valen, daglig leder i Pickr siden 2020. 

Plukkeroboten er laget for alle typer bedrifter som driver med e-handel. Netthandel er en voksende bransje med små marginer. Avgjørende for suksess er at de rette varene leveres raskt til rett pris. Pickrs robot plukker de rette varene og gjør dem klare til forsendelse. Fordelene ved å bruke en robot er at den jobber like godt på nattestid og i helger, den plukker høyt og lavt og blir derfor både mer effektiv og billigere enn hvis folk gjør jobben. 

VESO Apotek legger vekt på at de kan yte enda bedre kundeservice fordi plukkeroboten sørger for raskere levering til kundene.

- Alle trenger automasjon, men de løsningene som finnes i dag krever masse plass og mye kapital , det er en barriere for mange. Vi senker denne barrieren, framholder Valen som sammen med fem andre ansatte har utviklet den plassbesparende plukkeroboten.

Forskjellen på Pickr og andre selskap som tilbyr lagerautomasjon er de andre er supre på lagerhold og logistikk fram til plukking. Plukkingen foretas av mennesker der kassene tas fram der de står og fra det punktet plukkes det fra. Det er denne plukkingen Pickr har effektivisert; hos Pickr er roboten bevegelig og tar seg av plukkingen fra kasser som ikke trenger å flyttes på, - roboten finner selv fram til kassene med varene.

- Flytting av kasser er kjempedyrt og i tillegg er det fysiske begrensinger når en person skal plukke varene, fremholder Valen.

- Vi har brukt en pilotversjon av plukkeroboten siden tidlig i 2021 og den plukker 24/7. Det betyr at vi kan sende ut varene med en gang vi kommer om morgenen, uten å plukke varene først, sier Thor S. Molle i BliVakker.no group.

2
FØRSTE KONTRAKT: daglig leder Roald Valen (t.h) og robotingeniør og utvikler Simon Eriksen er meget fornøyde med å ha landet første storkontrakt for plukkerobot.
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler