Lanserer bildeling på Forus: – Vil gjøre det enklere å sette privatbilen hjemme

Lanserer bildeling på Forus: – Vil gjøre det enklere å sette privatbilen hjemme

16.02.2022
fb_n
tw_n
in_n
Kolumbus og 2020park lanserer i dag en delebilordning på Forus. Tilbudet skal gjøre det enklere å reise kollektivt til jobb og låne elbil ved behov – enten det er jobbrelatert eller privat bruk.

Onsdag formiddag var det duket for kake og snorklipping ved varaordfører i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken, i anledning lansering av bildeling på Forus. Det er Kolumbus, Move About og 2020park som står bak samarbeidet.

Fem nye elbiler er nå tilgjengelige for bruk i 2020park; fire personbiler og én varebil. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen til biloperatøren Move About. Gjennom denne kan du bestille og låse opp valgte bil, og kjøre av gårde. Bilen parkeres der du hentet den og turen avsluttes i appen. Enklere blir det ikke!
 

Vil bidra til økt bærekraftig mobilitet

Daglig leder i 2020park, Monica Runestad, er veldig fornøyd med å lansere delebilordningen i samarbeid med Kolumbus og håper dette kan bidra til økt bruk av kollektivtransport til og fra jobb.

– I 2020park har vi hatt stort fokus på bærekraft og vi jobber kontinuerlig med å styrke mobilitetstilbudet. Vi tror at delebilordningen vil bidra til at flere benytter seg av kollektivtransport eller velger å sykle til jobb – noe som vil spare både miljøet og lommeboken, sier Runestad.

Delebilordningen på Forus er den andre lanseringen i Kolumbus sin satsing på bildeling.

– Et viktig samfunnsoppdrag for Kolumbus er å redusere biltrafikken, generelt. Vi skal bidra til at regionen oppnår nullvekstmålet. Den målsettingen sier at all vekst i persontransport skal tas gjennom kollektivtransport, sykkel, gange eller bildeling, sier Morten Nesvik i Kolumbus.
I fjor høst lanserte Kolumbus sin første delebilordning i Innovasjonspark Stavanger ved Universitetet. Etter planen vil de lansere flere lokasjoner som Jorenholmen og Jernbanelokket i Stavanger sentrum.
2020Park%20Bildeling%20Launch%20(7%20of%2010)
SNORKLIPPING: Stavangers varaordfører Dagny Sunnanå Hausken lanserer delebilordningen på Forus.

Enklere å sette privatbilen hjemme

Under lanseringsarrangementet i 2020park var mange nysgjerrige og spente leietakere tilstede. En av leietakerne i 2020park som har testet den nye delebilordningen er Stein Racin Grødem i Forus Næringspark.

– Dette er et fantastisk tilbud som gjør det enklere å sette bilen hjemme og ta kollektivt til jobb. Skal jeg i møter gjennom arbeidsdagen kan jeg nå hente en delebil i 2020park og enkelt komme meg dit jeg skal, sier Grødem.
 
Kolumbus_Bil_6
Kolumbus_Bil_1
LANSERER BILDELING PÅ FORUS: Fem helt nye elbiler er nå tilgjengelige for leie i 2020park. 

Andre artikler