Kjøpte tomter for lagerbygg på Forus: Nærmest utsolgt før byggestart

Kjøpte tomter for lagerbygg på Forus: Nærmest utsolgt før byggestart

11.01.2023
fb_n
tw_n
in_n
Foto: Skurvebakkane AS

Skurvebakkane AS begynte med å bygge kontor og lager til seg selv. Nå har de kjøpt to tomter til utbygging av 32 lagerseksjoner på Forus. Allerede før byggestart nærmer lagrene seg utsolgt. Selskapet opplever en stor etterspørsel og utelukker ikke videre ekspansjon.

– Det begynte med at vi i TM Byggtek skulle bygge eget kontor og lager på Skurve sammen med samarbeidspartner Skårland Bygg. Med ekstra areal på tomten og en opplevd etterspørsel etter lager, så vi muligheten for å bygge ekstra lagerseksjoner vi kunne selge, forteller daglig leder Tore Høyland.  

På tomten i Skurvebakkane sør for Ålgård bygges nå lagerbygg nummer to med 10 lagerseksjoner til som skal stå klare til våren. Lagrene har en størrelse mellom 72 og 144 kvm og prislappen begynner på rundt 1,3 millioner kroner. 14 seksjoner er allerede solgt til privat- og bedriftskunder.

– Slik kom altså Skurvebakkane AS til. Selskapet eier vi 50% sammen med Sveinar Skårland som eier andre halvdelen. Dette driver vi ved siden av hovedvirksomheten vår som er prosjektering innen bygg- og anleggsbransjen.

Hvem er kundene som kjøper lagerseksjoner?
– Blant privatkunder er dette stort sett folk som har behov for lagring til biler, båter eller campingvogner. Mange har gjerne flyttet fra enebolig til leilighet og trenger ekstra lagringsplass. Det finnes ikke mange lagringstilbud på denne størrelsen og vi forventer økt etterspørsel fremover, sier Høyland.

Lagerseksjonene i Skurvebakkane ble nærmest revet bort, og det nyetablerte eiendomsselskapet begynte dermed å se seg etter tomter på Forus for videre utbygging i et marked rettet mot næringslivsaktører. Da tok de kontakt med Forus Næringspark.  

– Vi kjøpte to tomter av Forus Næringspark ved Solasplitten på Forus og prosjekterte to bygg med 16 lagerseksjoner hver. Byggestart er estimert til januar/februar og nylig la vi ut lagerseksjonene for salg. Første bygg er allerede utsolgt.

Les også: Stor interesse for leie av kombinasjonsbygg med kontor og lager på Forus

– Forus er et spennende område for oss og vi ser at næringsdrivende her har et økende behov for lagringsplass. Dette er gjerne mindre bedrifter innen for eksempel renhold, catering og varehandel. Så lenge det er et marked for det skal du ikke se bort fra at vi fortsetter ekspansjonen, avslutter Høyland.
Skurvebakkane1%20ny
Illustrasjonsbilde lagerseksjon. Foto: Skurvebakkane AS.
Skurvebakkane2%20ny
Illustrasjonsbilde lagerbygg. Foto: Skurvebakkane AS.

Andre artikler