Head, bærekraftig vekstbedrift

Head, bærekraftig vekstbedrift

27.11.2023
fb_n
tw_n
in_n
Foto: Fredrik Ringe

Head Energy flytter fra Forus til Forus; større plass ga muligheten til å innføre spennende bærekraftstiltak som engasjerer og inspirerer!

Ingeniør- og konsulenthuset Head Energy har økt stavangerkontoret fra tre til 460 ansatte på 10 år og har derfor vokst ut av sine tidligere lokaler i Gamle Forusveien. Nå er selskapet å finne i nye og større lokaler i Vassbotnen, samme sted som blant andre Futurehome og Montasjelaget.

På landsbasis har Head Energy mer enn 750 ansatte med kontorer i Bergen, Stavanger, Oslo, Gøteborg, Stenungsund, Halmstad, Esbjerg, Odense, Krakow, Paris og Hamburg. Selskapet er ansatt-eid, kundefokusert og vekstorientert, - et uavhengig skandinavisk ingeniør- og konsulenthus med hovedtyngde på bygg, anlegg og infrastruktur, fornybar energi og industri.

I Vassbotnen er lokalene totalrenovert med åpne landskap, tilpasset en ung og leken bedrift som vil vokse mer. - En naturlig utvikling for å legge til rette for videre vekst, sier bærekraftsansvarlig og leder for avd. Stavanger, Anne Line S. Olsen.

Med en visjon om å bringe ansatte og kunder ett steg foran – «one step ahead», har Head Energy siden oppstart av stavangerkontoret i 2013 bygget opp et solid selskap. Av kjente lokale prosjekter har Head Energys Infra-avdeling stått for byggeledelsen for restaurering av Domkirken, Lervikskvartalet og Akropolishøyden.

- Hvordan har dere lyktes?
- Vi har bygget et godt lag. Noe som er solid. Vi har hele tiden vært opptatt av å bygge en god arbeidsplass. I jakten på de flinke folkene, har det vært viktig for oss å bygge en trivelig arbeidsplass. Skaper man et godt sted å jobbe, blir det en god kultur som flere vil være en del av, - sånn kommer de kloke hodene, forteller Anne Line.

Bærekraftstiltak som engasjerer og inspirerer
Som bærekraftansvarlig i konsernet har Anne Line innført et spennende tiltak som ble en suksess fra første dag, og til stor glede for alle ansatte. På et eget område i alle Heads Energys lokaler er det etablert second-hand marked. Her leveres klær for videresalg. Merket med navn og vippsnummer henger de ansattes plagg i butikken. Markedet har også eget stativ merket gratis, for dem som har noe de vil gi bort. Second-hand markedet har fått masse oppmerksomhet og plaggene selges unna.

- Vi har absolutt merket at dette både engasjerer og inspirer. Markedet går så det griner, og tilbakemeldinger fra ansatte er utelukkende positive. Derfor har vi videreutviklet og utvider tiltaket. Om kort tid åpner vi second-hand marked med verktøy, forklarer Anne Line engasjert. 

- Hvorfor er det kun Forus som gjelder for dere?
- Vi har alltid trivdes på Forus, og aldri vært aktuelt å flytte herfra. Vi trivdes godt i lokalene i Gamle Forusveien, men der ble det for lite til slutt. Forus er mest sentralt, nær alt og midt i alt. Det er i nærhet til våre oppdragsgivere og en grei reisevei for våre ansatte. Og med den nye sykkelstamveien like utenfor døren, i tillegg til bussveien, blir det helt perfekt, smiler Anne Lise.
 
B0007327-Forbedret-NR%20kopi
FORNØYD BÆREKRAFTANSVARLIG: Anne Line S. Olsen er strålende fornøyd med second-hand butikken i deres nye lokaler på Vasbotnen på Forus. Foto: Fredrik Ringe
Anja Tollefsen Lussand
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler