Forus-selskapet Solintegra vant «Impact Million»

Forus-selskapet Solintegra vant «Impact Million»

24.05.2023
fb_n
tw_n
in_n

Det var stor stas og overraskelse da solcelleselsskapet Solintegra vant millionpremien som ble utdelt på historiens første Impact Awards på Tou scene. Stavanger kommune og Innovation Dock delte ut prisen til Solintegra som leverer unike system for integrering av solceller i tak eller fasade. 

- Å få den største prisen var veldig overraskende og utrolig stas. Alle som var til stede og så oss bli lest opp som vinner skjønte at det kom uventet, smiler administrerende direktør og gründer, Bjørn Ove Bergseteren og understreker at all støtten de får lokalt betyr mye.

Stavanger Business Region og Innovation Dock har gått sammen om å skape en ny arena som skal være en kobling mellom det etablerte næringslivet og gründermiljøet i regionen. Arrangementet skal løfte frem og promotere de organisasjonene og personene som lever for å gjøre en forskjell.

Solintegras kjennetegn er at de leverer solenergi som ikke kompromisser med estetikken. Løsningene de tilbyr er enkle å installere og kan fullt ut erstatte tradisjonelle tak- og fasadematerialer. Selskapet ble etablert i 2021 med en ambisjon om å bidra til at bygg- og anleggsbransjen kan ta del i det grønne skiftet ved å tilby løsninger innen fornybar energi. De er på god vei mot målet om å bli Europas ledende distributør av integrerte solcellesytemer.  

- Vi satser, rekrutterer og er i vekst. Etter bare to års drift har vi gått fra 500.000 kroner i omsetning i 2021, til 15 millioner i 2022, forteller Bjørn Ove.

Solintegra
SOLENERGI SOM IKKE KOMPROMISSER: Solintegras kjennetegn er at de leverer solenergi som ikke kompromisser med estetikken.

STERK ETTERSPØRSEL

Selskapet opplever sterk etterspørsel i markedet og har allerede levert anlegg både lokalt og nasjonalt. På taket til et av byggene til Tvedtsenteret installerte de i fjor 1202 solcellepaneler over 2220 kvadratmeter. I desember 2022 ble den første offentlige installasjonen levert til en barnehage i Molde. Ifølge gründeren finnes det ingen lignende løsninger i Europa og han mener derfor at forretningsideen er skalerbart internasjonalt.
– Målet er å bli Europas ledende formidler av integrerte solceller med egenutviklet plattform-teknologi innen et treårsperspektiv, sier Bjørn Ove.

 

FORUS HAR SKJØNT DET

Selskapet stortrives på Forus og trekker frem spesielt en ting. 
- Det var mer enn beliggenheten som avgjorde at vi etablerte oss her. Måten det har blitt lagt til rette for oss som gründerbedrift her på Forus er utrolig bra, poengterer Bjørn Ove. Han fremhever også Tvedt Eiendom som gjorde det mulig for dem å etablere seg med kontor og lager på samme sted. 


 

Andre artikler