Drikkeflasken som renser vannet

Drikkeflasken som renser vannet

26.01.2024
fb_n
tw_n
in_n

Startup-selskapet Vitaloop med kontoradresse Forus, har utviklet en drikkeflaske som renser vann. Den selges nå i 60 land. Bak selskapet står flere investorer blant andre Magnus Meisal og Vidar Rossland.

Daglig leder er Arild Vikingstad bor i Oslo, men er fra Lura. Nå vurderer teknologigründeren å flytte hjem. – Forus har et utviklingsmiljø jeg ønsker å bli inspirert av, sier han og forklarer at han har etablert kontoret på FOMO fordi det er der han treffer alle de store investorene.

Rent vann er en mangelvare i verden. Vitaloops drikkeflaske klarer ikke løse dette globale problemet alene, men kan være et viktig bidrag. Flasken har fem filtre som kan rense alle typer forurenset vann. – Teknologiene som brukes i drikkeflasken er ikke unike hver for seg, det er sammensetningen av filter som gjør flasken unik og som er patentert. På den måten ivaretas alle typer rensing, samt smak, forklarer Vikingstad.

- Er det behov for en slik flaske i Norge?
- I Norge er springvannet stort sett alltid rent. Utfordringen her er når mann går på tur for eksempel i beiteland der vannet kan være forurenset. Renseflasken går på batteri som varer i to uker. Det gjør at rensingen går fort og at flasken er raskt klar til bruk, sier han. Flasken egner seg med andre ord for sportsturer og reiser i vår del av verden. I andre deler kan flasken være helt nødvendig for og løse et forurensningsproblem.

Vitaloop har nådd omsetningsmålet og har siden salgsstart i november 2023 solgt flasker for 2,5 millioner kroner.
– Hovedfokus videre satsning blir rettet mot Tyskland og USA i første omgang. Det er også stor interesse i Japan og siden i høst har jeg hatt over 80 henvendelser bare fra derfra, sier den optimistiske gründeren som har bakgrunn som produktutvikler og markedsfører med lang fartstid fra elektronikkbedriften Wilfa og kaffemaskinbransjen.

DSC00695
DSC00703
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler