Laerdal Medical åpner ny fabrikk med 140 arbeidsplasser på Forus

Laerdal Medical åpner ny fabrikk med 140 arbeidsplasser på Forus

06.06.2024
fb_n
tw_n
in_n

Laerdal Medical åpnet onsdag ny fabrikk med 140 arbeidsplasser på Forus. Den nye produksjonsfabrikken gjør det mulig å produsere nye livreddende produkter bedre og mer effektivt for bruk over hele verden. 

Laerdal Medical hadde behov for mer plass og ville finne et nytt lokale for produksjonsfabrikken som ble etablert i Stavanger sentrum i 1940. Valget falt på Forus. Her får de 140 ansatte moderne fasiliteter, bedre arbeidsforhold og selskapet får flyttet tungtransport ut fra sentrumsgatene og nærmere hovedfartsårene. 

Ordfører i Sandnes Kenny Rettore ønsket Laerdal Medical hjertelig velkommen til Sandnes på den offisielle åpningen 5. juni. Styreleder Tore Lærdal fortalte hvordan dette blir verdens mest moderne fabrikk i sin sjanger og en investering for fremtiden, en av mange investeringer Laerdal gjør for å gjøre det mulig å levere på målet om å bidra til å redde en million liv, hvert år, innen 2030.

A7400140
Ordfører i Sandnes, Kenny Rettore, ønsket Laerdal Medical hjertelig velkommen til Sandnes.
A7400193
Styreleder Tore Lærdal fortalte hvordan dette blir verdens mest moderne fabrikk i sin sjanger.
- Med den nye fabrikken så legger vi til rette for å vi skal fortsette å være verdens ledende innen pasientsimulering – med kapasitet til å ekspandere i både volum og produkt portefølje, sier Alf-Christian Dybdahl, CEO i Laerdal Medical.

Fabrikken 5000m2 i grunnflate og har et viktig bærekraftaspekt med fjernvarme og generelt høy energieffektivitet. Det er også 2300 m² kontorområder hvor Laerdal etablerer smarte løsninger for god samhandling mellom alle funksjonene i konsernet. 

I tillegg til omvisningen fikk ordføreren og andre gjester også muligheten til å øve på sine hjerte- og lungeredningsferdigheter ved å delta i et program som Laerdal har utviklet for UEFA og den Europeiske hjerteorganisasjonen ERC. Treningsprogrammet bygger på en app som i kombinasjon med HLR dukker bruker spillifisering for å motivere til læring.
A7400307
Fra venstre: Alf-Christian Dybdahl, CEO i Laerdal Medical, Kenny Rettore, ordfører i Sandnes, Tor Bryne – leder salg markedsføring og service, og Michael Yang – fabrikksjef Suzhou.
A7400316
Gjester fikk muligheten til å øve på sine hjerte- og lungeredningsferdigheter ved å delta i et program som Laerdal har utviklet for UEFA og den Europeiske hjerteorganisasjonen ERC.

Andre artikler