T. Lund skal male hele nye Stavanger universitetssykehus
16. juni 2020

T. Lund skal male hele nye Stavanger universitetssykehus

Interiørfaghuset T. Lund på Forus skal utføre malerarbeider på hele det nye universitetssykehuset i Stavanger. Kontraktsverdien er over 57,6 millioner kroner inkludert mva.

-Igjen får vi en stor tillitserklæring av prosjektet for nytt universitetssykehus i Stavanger, og vi er kjempeglade for dette oppdraget, sier Petter Vaaland, avdelingsleder leder for maleravdelingen i Interiørfaghuset T. Lund.

Ifølge kontrakten skal de utføre maleoppdrag i alle de fem ulike byggene som samlet utgjør nye SUS. Arbeidet innebærer støvbinding i tekniske sjakter og undersidedekker, helsparkling og maling av betong og fibergips, og de skal også utføre impregnering av eksponerte betongvegger og søyler, samt 9000m2 impregnering av gulver.

-Det vil medgå rundt 330.000 liter sparkel, og rundt 135.000 liter maling, så dette vil være det største vi har utført, sier Håvard Moen som skal være prosjektleder på byggeplass. Det vil også bli utstrakt bruk av spesialmaling med særskilte krav til hygiene på over 5000 m2.

-Når det gjelder maling, skal vi male betongvegger i underetasjer og tekniske rom og murte betongblokkvegger i samme område. Kontrakten omfatter også maling av fibergipsvegger i hele det nye sykehuset og på gulv i tekniske rom, sier Vaaland, og viser til at oppdraget sikrer arbeid for ca. 20 personer. Ordrereserve gir trygghet og horisont for de neste 2-3 årene.

-Dette er kjekt, T. Lund er allerede med i den store SUS2023-familien, vi har tidligere avtalt at de skal levere gulvbelegg, nå legger vi malerjobben på toppen av allerede tildelt oppdrag. Igjen ser vi at et selskap i vår region vinner frem i konkurransen. Det er veldig fint å se at vårt prosjekt er med på sikre oppdrag og arbeidsplasser, og gir ringvirkninger for selskaper i regionen, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for nye SUS.

Interiørfaghuset T. Lund har tidligere vunnet kontrakt om å levere gulvbelegg til det nye universitetssykehuset, den kontrakten har en verdi på 63 millioner kroner inkludert mva. og de skal levere 90.000 m2 gulvbelegg.

Bilde:

Bak fra venstre; Petter Vaaland, avdelingsleder maleravdeling og Håvard Moen, prosjektleder byggeplass
Foran; Cecilie Ramsland, kalkulatør/prosjektkoordinator og Geir Myhre, daglig leder
Fotokred: Sabina Oftedal/Interiørfaghuset T. Lund