Stavanger Taxi får nettbrett i bilene
28. juni 2013

Stavanger Taxi får nettbrett i bilene

  Telehuset Forus installerer nå 200 nettbrett med en skreddersydd applikasjon i Stavanger Taxis biler. Dermed kan du snart lese nyheter, sjekke været, se hvor du er og koble deg gratis til internett under taxituren.

Prosjektet er det første i sitt slag i Norge og gir nye muligheter for både passasjerer, taxiselskap og annonsører.

I snitt tar en tur med Stavanger Taxi 14 minutter. For å skille seg fra andre taxiselskaper og gi kundene et utvidet tilbud under turen inngikk selskapet derfor i fjor et samarbeid med Telehuset Forus, som holder til i Koppholen 4 på Forus, for å kartlegge hvordan kommunikasjonsteknologi kunne spille en nøkkelrolle. Etter en omfattende ide- og utviklingsfase rulles prosjektet nå ut, og resultatet er et tilbud man ikke finner andre steder i landet.

– Dette er et prosjekt vi er veldig stolte av og som viser hvordan kommunikasjonsteknologi kan gi mer konkurransedyktige bedrifter og mer fornøyde kunder. Vi håper og tror prosjektet blir en suksess og at man etter hvert vil se tilsvarende også andre steder i landet, sier Lars Bekkeheien, daglig leder i Telehuset Forus.

I alt 200 nettbrett av typen Samsung Galaxy Tab 2 10.1 skal festes i et låsbart stativ i nakkestøttene, og de første enhetene monteres i disse dager. Stavanger-selskapet Applaud AS har utviklet en egen applikasjon på nettbrettene og det er inngått en samarbeidsavtale med Stavanger Aftenblad.

Via applikasjonen får passasjerene oppdaterte nyheter fra Stavanger Aftenblad. Passasjerene kan også via en kartfunksjon til enhver tid se hvor taxien befinner seg og sjekke værmeldingen. I tillegg til at prosjektet gir et utvidet kundetilbud, innebærer det også en helt ny reklameflate for annonsører. Reklamespoter et sentralt element i applikasjonen og Stavanger Aftenblad er ansvarlig for å selge reklameplassen. SpareBank 1 SR Bank har tegnet en avtale om annonsering på nettbrettene.

Datasikkerheten er også strengt ivaretatt; passasjerene kan ikke bruke nettbrettene til eksempelvis e-post og sosiale medier og har kun tilgang til applikasjonen. Men, nettbrettene fungerer også som router dersom passasjerene ønsker å koble seg til internett med egne PC-er, nettbrett eller mobiltelefoner til jobb eller privat.

– Dette er et nyskapende prosjekt og tilbakemeldingene fra taxieierne er meget positive. Blir prosjektet en suksess er tanken i rulle det ut i flere av våre totalt 600 taxier, sier Svein Svimbil, administrerende direktør i Rogaland Taxi.

(Bilde: Illustrasjonsfoto)