Statoil på topp blant bærekraftige energiselskaper
31. januar 2014

Statoil på topp blant bærekraftige energiselskaper

  Corporate Knights har rangert Statoil på fjerdeplass – og øverst blant energiselskaper – på Global 100-listen over verdens mest bærekraftige selskaper.

Det ble kunngjort på World Economic Forum i Davos i forrige uke, i følge en pressemelding fra Statoil, som har hovedkontor i Forusbeen 50 på Forus.

Det kanadiske medieselskapet tar utgangspunkt i en gruppe på 4.000 børsnoterte selskaper. Disse ble først redusert til 350 selskaper basert på økonomiske resultater, åpenhet om bærekraftresultater og andre kriterier. Deretter ble de 350 selskapene rangert på bakgrunn av 12 referansepunkter knyttet til deres bransje.

– Dette er en stor anerkjennelse av Statoil og arbeidet som er gjort i forskjellige deler av selskapet over lang tid, sier Hege Marie Norheim, bærekraftdirektør hos Statoil.

Ifølge Corporate Knights, som har laget sin bærekraftindeks siden 2005, er målet med Global 100-listen å «styrke, øke bevisstheten om og vise fram for verdens ledere, hvert år, selskapenes bærekraft, inkludert de som har klart å balansere miljørelaterte, sosiale og økonomiske resultater, samtidig som de gir investorene høyt utbytte.»

Pressemeldingen kan i sin helhet lese her – eller også gå rett til oversikten Global 100 Index.

(Bilder: Harald Pettersen/Statoil)