Sodexo vinner kontrakter innen olje- og gass
12. oktober 2016

Sodexo vinner kontrakter innen olje- og gass

Sodexo har utvidet to betydelige kontrakter innen olje- og gassnæringen. Seadrill og Shell bekrefter sin tillit til Sodexo som tjenesteleverandør og langsiktig partner.

Sodexo, som på Forus holder til i Vassbotnen 1, har vunnet to kontrakter innen olje- og gass:

* Seadrill utvider kontrakten med Sodexo til å dekke 90 % av den globale flåten
* Shell forlenger gjeldende avtaleperiode og legger til nye tjenester og lokasjoner

Kontrakten med Seadrill startet i 2008 i Norge, Asia, Afrika og har senere blitt utvidet til å gjelde Amerika, Brasil, Mexicogolfen og Midtøsten. Sodexo leverer tjenester til 90 % av Seadrill sin virksomhet globalt. Denne 5-årige kontraktutvidelsen betyr nye arbeidsplasser både onshore og offshore og har en total verdi av 200 millioner Euro.

Sodexos globale rammeavtale med Shell utvides med ytterligere 30 måneder og gjelder nå til desember 2020. Nye land og lokasjoner i Gabon og Argentina legges til avtalen, i tillegg til nye tjenester i Filippinene og Storbritannia. Den gjeldende kontrakten inkluderer installasjoner i Europa, Latin-Amerika, Asia og Australia. Kontrakten med Shell utgjør 135 millioner euro i årlig omsetning.

Sodexos globale segment Energy & Resources, betjener kunder innen olje og gassnæringen, gruvedrift og prosjektering og byggeprosjekter. Virksomheten tilbyr mer enn 100 tjenester til kunder, inkludert anleggsutforming og konstruksjon, teknisk vedlikehold, sikkerhet, avfallshåndtering, måltidstjenester, sport- og kulturaktiviteter med mer.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilder: Seadrill