Snart kommer et unikt konsept til Forus
6. november 2015

Snart kommer et unikt konsept til Forus

I forrige uke holdt Bolder pre-launch for det som skal bli et smart opplevelsessenter på 6000 kvadratmeter.

Mot slutten av 2016 åpner pilotsenteret Bolder på Tvedsenteret på Forus i Livings gamle lagerhall. Dette skal bli en sosial arena for en bevisst og naturlig livsstil. Opplevelsessenteret blir det eneste i sitt slag i Europa.

Daglig leder Eirik Skjaerseth beskriver Bolder, som har sitt utspring fra inkubatorbedriften Klatrefabrikken, med ord som naturlig, chill, utfordrende, organisk og edgy. Her kan man blant annet klatre, buldre, drive med yoga, zipline, hinderbanetrening og parkour. Senteret skal være for hele familien, og Skjaerseth håper at å bringe friluftsaktiviteter inn, gir motivasjon til å gjøre de samme tingene utendørs.

– Det mangler et aktivitetstilbud for de som bor her på Forus. Opplevelsessenteret tar sikte på å være en drivkraft for en mer aktiv livsstil i hele regionen, sier Skjaerseth.

Senteret vil ha store arealer for både barn og voksne som vil møtes og overlappes. Dette skal gjøre at besøkende oppnår en integrasjon av ideer og inspirasjon i grenseland mellom voksenverden og barneverden. I følge Skjaerseth har Bolder som mål å utvikle en digitalisert brukeropplevelse som skal sette Stavanger på kartet innen utvikling av bevegelsesbasert læring, helse og livsstil.

– Senere vil dette bli en digital plattform slik at man kan ta med seg opplevelsen hjem. Sammen med en patentertkonsept om bevegelsesbasert tilpasning av omgivelser, vil dette til slutt bli et smart-senter som skal kunne tilpasses deg og dine interesser, forklarer Skjaerseth.

Senteret skal også være en drivkraft for entreprenørskap på Forus, gjennom å være en møteplass for kreative og aktive mennesker.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Ipark)