Sekal til 2020park
9. oktober 2019

Sekal til 2020park

I februar flytter Sekal fra Vassbotnen til miljøbygget Forusparken 2 i 2020park.  

– Forusparken 2 ligger sentralt på Forus og nær kundene våre. Og med høy miljøstandard i alt fra materialbruk og byggemåte til kollektivmuligheter som tog, elbysykler og bussveien rett utenfor representerer dette en fremtidsrettet lokasjon for oss, sier Sveinung Lofthus, daglig leder i Sekal.

Sekal AS er et internasjonalt teknologiselskap som tilbyr programvareløsninger og ekspertise for sanntidsovervåkning og automatisering av boreprosesser. Selskapet ble etablert i 2011 for å videreutvikle og kommersialisere teknologi utviklet av forskningsinstituttet NORCE og eies av Equinor, Sumitomo Corporation, Saudi Aramco Energy Ventures, SåkornInvest og NORCE.

I Forusparken 2 blir Sekals rundt 50 ansatte naboer med virksomheter som KPMG, Skanska, Skatteklagenemnda, Forus Næringspark, Ocean Installer, Sysco, IBM og mange andre. Bygget har den strenge miljøsertifiseringen BREEAM Excellent.

– Det er meget gledelig at nok en anerkjent virksomhet velger et kontorbygg med miljøstandard langt utover pålagte myndighetskrav, sier Jarl Endre Egeland i 2020park.

2020park var første lokale utbygger som valgte BREEAM som styringsverktøy for bærekraftig utbygging med gjennomgående miljøfokus i alle faser; prosjektering, bygging, drift og etterbruk.

– Satsingen på miljøstandarden BREEAM sikrer at byggets bærekraftige kvaliteter vil vare lenger enn de 10-15 første årene av byggets levetid. Dermed spares huseier og leietaker for fremtidige og kostbare overraskelser. Konklusjonen er at miljøsatsingen er smart for både miljø og lommebok, sier Egeland.

Følg Forus!

Følg oss på Vimeo Forus-bilder for nedlastning