Retter kameraene fra Forus mot nye bransjer og høyder
27. november 2014

Retter kameraene fra Forus mot nye bransjer og høyder

  Filmproduksjonsselskapet Woldcam jobber med spennende virksomheter og mennesker. Statoil, Conoco Phillips, Total, Aker Solutions og John Cleese er noen eksempler.

Woldcam lager blant annet profileringsfilmer, HMS-filmer, dokumentasjonsfilmer, reklame og musikkvideoer. Selskapet jobber for en rekke virksomheter og bransjer, men har et sterkt fotfeste innen olje- og energi, noe rammeavtalene med Conoco Phillips, Total og Aker Solutions illustrerer.

Et eksempel er Conoco Phillips’ utbygginger på Ekofisk, der Woldcam har laget flere filmer. Disse var også en sentral del av Conoco Phillips’ stand ved ONS 2014. For tiden holder Woldcam på med en storjobb for Total i forbindelse med Martin Linge-prosjektet, en omfattende utbygging med strøm fra land som Woldcam dokumenterer.

Nye høyder

Selskapet har de siste 13 årene hatt tilhold i Lagerveien 19.

– Vi valgte Forus på grunn av beliggenheten. Her er vi midt i smørøyet og har mange av kundene i umiddelbar nærhet. Dessuten bor de fleste av våre ansatte sør for Forus. Det gjør det enkelt å komme til og fra jobb, sier Jan Arne Wold.

Jan Arne Wold etablerte Woldcam i 1995 og solgte det til Stavanger Aftenblad i 2007. De siste årene har han jobbet i Statoil, blant annet som leder for GLD COM i Houston. Nå er han tilbake i Woldcam. I juni overtok Jan Arne Wold og Jan Rune Andås som eiere i selskapet. Knut Nøst er daglig leder.

– Dette var som å komme hjem. Mange av de samme folkene er her fortsatt, og med dette mannskapet klarer vi det meste. Vi er godt i gang med å videreutvikle selskapet og nå nye høyder, sier Wold.

Gode kollegaer med Statoil

De ni ansatte er mye på farten. Selskapet har gjennom årenes løp gjort store og små oppdrag i rundt 40 land. Et eksempel på det førstnevnte er “Kollegaprogrammet” for Statoil. Dette er et omfattende sikkerhetsprogram for å bevisstgjøre ansatte og samarbeidspartnere på egen adferd for å unngå feilhandlinger og redusere sjansen for ulykker. Siden oppstarten i 2003 har rundt 20 000 Statoil-ansatte samt samarbeidspartnere verden rundt gjennomført kurset.

Videoproduksjoner var et sentralt element i kursopplegget innledningsvis, og Woldcam hadde hovedansvaret for videoproduksjon og teknisk avvikling. I en av kursdelene ble det laget seks miniepisoder med John Cleese og Andre Sachs, henholdsvis Basil og Manuel i Fawlty Towers, i hovedrollene. Filmene ble spilt inn på en restaurant i Stavanger sentrum.

– Dette var et prestisjeprosjekt og ikke minst morsomt fordi John Cleese var med. Han er en høy mann, men hadde en lav profil i Stavanger. I pausene gikk han ut på gata i Vågen og fulgte med på en sandvolleyballturnering som pågikk. Folk strømmet forbi uten å legge merke til at John Cleese var til stede, minnes Wold.

Woldcam har også gjort flere andre større jobber for Statoil. Gudrun-prosjektet gikk over flere år der selskapet laget mange filmer knyttet til milepæler og HMS. Filmene ble brukt aktivt av Statoil for å bygge teamet rundt prosjektet.

– Dette var et veldig godt prosjekt som ga store besparelser for Statoil. Prosjektlederen utalte i etterkant at filmproduksjonen var med på å gjøre dem bedre og dermed hadde en viktig rolle i å redusere utgiftene, forteller Wold.

20-årsjubileum og full gass

Neste år har Woldcam 20-årsjubileum. Det markerer starten for en ny epoke i selskapet. Olje- og energibransjen er fortsatt et nøkkelsegment, men nye bransjer er et viktig fokusområde fremover.

– Vi er godt i gang med å finne nye markeder, utvikle nye tjenester og få flere ben å stå på. I 2014 har vi hatt fokus på konsolidering. I 2015 har vi 20-årsjubileum og skal vi gi full gass, avslutter Wold.

Ta en titt på videoen og nyt bildene: