Politiker ble satt i arbeid
24. august 2016

Politiker ble satt i arbeid

Forrige uke hadde stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Rogaland, Torstein Tvedt Solberg, sommerjobb hos Aibel.

– Det er tredje år på rad jeg tar sommerjobb vekk fra kontoret. I år ville jeg gjerne besøke en av de viktige leverandørene til olje- og gassindustrien. Da var Aibel et nærliggende valg for meg. Nå fikk jeg endelig mulighet til å se hva som foregår bak portene, sier Tvedt Solberg (som på bildet for anledningen har på seg en blå hjelm).

I løpet av uka ble Solberg bedre kjent med bedriften i både teori og praksis. I tillegg til en grundig innføring i historien, ble det også tid til å møte fagforeningene, se nærmere på HMS-innsatsen og oppleve Johan Sverdrup-prosjektet på nært hold før uka ble avsluttet med praktisk arbeid i rør- og strukturavdelingene.

– I løpet av en hel uke kommer du hele veien rundt. Det gir også ekstra god tid til å snakke med folk. Jeg er imponert over kunnskapen og stoltheten som hver enkel medarbeider utstråler. Det gir meg tro på at det er en framtid for norsk industri, sier Tvedt Solberg.

Med seg hjem har stortingspolitikeren en god forståelse for bedriften og de utfordringene som Aibel, som har hovedkontor i Vestre Svanholmen 14 på Forus, og resten av industrien står overfor.

– Arbeidsuka har i noen grad endret mitt syn og gitt meg et nytt perspektiv på industrien. Ikke minst ser jeg at industrien har gjort mange grep for å forbli konkurransedyktig. Derfor er det viktig at flere av framtidens store plattform oppdrag også ender hos norske leverandører, avslutter Tvedt Solberg.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Øyvind Sætre/Aibel)